Google lanceert officiële applicatie voor ‘Places’
Redactie

Sinds deze week staat er een nieuwe applicatie van Google in de App Store. Deze applicatie is gemaakt voor de dienst ‘Places’. Places is een dienst van Google waarmee je bijvoorbeeld horeca en winkels kan beoordelen binnen een aantal seconden. Vóór de lancering van de applicatie was het alleen mogelijk om Places op de computer te gebruiken, maar men verwacht dat de dienst door de officiële applicatie meer gebruikt gaat worden.

Makkelijk je mening geven

De applicatie ‘Google Places’ is vrij eenvoudig. Als je de applicatie opstart, krijg je te zien welke bedrijven er in de buurt zijn. Je kan met een enkele tik naar een scherm navigeren waarbij je de plaats een normering kan toekennen. Je kan hier zelfgeschreven commentaar aan toevoegen, maar dit hoeft niet. Je kan dus letterlijk binnen 5 seconden je mening geven.

Beoordelen én bekijken

Google probeert met Places een platform neer te zetten waarmee je tientallen recensies en meningen van verschillende bedrijven en restaurants kan krijgen. Het moet eigenlijk zelfs de bedoeling worden dat je aan de hand van Places door de stad loopt om een restaurantje te vinden dat goed aangeschreven staat.

Omdat alle beoordelingen door Google worden verwerkt, zijn de resultaten ook online te vinden. Google kan hiermee dus echt een betrouwbaar en volledig netwerk mee opzetten. Natuurlijk ligt het succes van het netwerk helemaal in handen van de gebruikers, want nep-beoordelingen kunnen de betrouwbaarheid van Places erg naar beneden halen.

Artikel wurde nicht gefunden

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.