Google komt met vernieuwd Gmail vol tabs
Wouter Nijsen

Google komt met een vernieuwd Gmail, dat gebruikmaakt van vijf verschillende tabs om je e-mail automatisch te sorteren. Het vernieuwde Gmail komt eerst naar de browserversie toe. Daarna volgt de iPhone.

E-mail wordt met na de update automatisch in verschillende categorieën geplaatst, als je dat wilt. Dit doet Gmail met vijf handige tabs. De eerste tab bevat belangrijke en persoonlijke e-mails; een sociaal tabblad bevat updates uit sociale netwerken; een derde tabblad is voor reclames en andere aanbiedingen; een ‘update’-tab bevat rekeningen, en updates van fora en nieuwsbrieven komen in de vijfde tab te staan.

Niet zelfs tabs maken in Gmail

GmailGebruikers van Gmail kunnen zelf aangeven welke tabs zij wel of niet willen gebruiken. Berichten worden bij het niet gebruiken van de tabs weer in je algemene inbox geplaatst, zoals je gewend bent. Het is daarnaast niet mogelijk om eigen categorieën aan te maken, via filters bijvoorbeeld. Alleen de vijf opties van Google zelf zijn voorlopig beschikbaar.

De update wordt momenteel uitgerold voor de browserversie van Gmail. Dit gebeurt automatisch of je moet even op het tandwiel klikken dat rechts bovenin zit. Daar kun je de update met de ‘configureer je inbox’-knop binnenhalen. iPhone-gebruikers en Android-bezitters moeten dus nog even wachten. De update schijnt momenteel door Apple te worden gecontroleerd, alvorens hij in de App Store komt te staan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.