Google komt met Siri-rivaal

Er gaan al langer geruchten over een offciele concurrent voor Apple’s Siri van Google. Het lijkt officieel; Google werkt hard aan haar eigen Siri. Google’s spraakbesturingssoftware gaat ‘Assistent’ heten.

Siri is de handige nieuwe spraakfunctie op de iPhone 4S. Met de software  is het mogelijk om via te praten je telefoon commando’s te geven.

Het succes van Siri is Google niet ontgaan, er is dan ook hard gewerkt aan een concurrent. Als we de geruchten mogen geloven wordt ‘Assistent’ indrukwekkend.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Mogelijkheden van Assistent

Aan mogelijkheden zal het Assistent niet ontbreken. De vele diensten van Google worden beschikbaar gesteld voor de spraaksoftware. Zo zal de functie Google’s zoekmachine, maps, nieuws, weer, vertaalmachine en Google shopping gebruiken om jou de informatie te geven die je wilt.

Assistent gaat ook beschikbaar worden voor ontwikkelaars, hierdoor kunnen zij applicaties ontwikkelen waarbij Assisten is ingebouwd.

De eerste berichten over Assistent klinken veel belofend. De nieuwe functie zal worden geintegreert in Android 5.0, deze zal rond de herfst beschikbaar komen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.