Placeholder

Zoekgigant Google lanceert zeer binnenkort een functie die spraakbesturing op de iPhone mogelijk maakt, de functie zou veel weg hebben van Apple’s Siri op de iPhone 4S. Google zal een update voor haar al bestaande applicatie in de App Store uitbrengen om de nieuwe functionaliteit toe te voegen.

Google laat dit geheel officieel weten op een Amerikaanse perspresentatie.

Google’s spraaksysteem

Google’s spraaksysteem is erg geavanceerd volgens de perspresentatie, echter is het systeem in de basis hetzelfde als Siri: het programma reageert op de vraag die de gebruiker stelt. Door de gigantische databank die Google op vele vlakken heeft kunnen vragen over (bijna) alles correct beantwoord worden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Verder maakt het systeem gebruik van Knowledge Graph, dit is een systeem met ruim 500 miljoen objecten in

haar geheugen. Het bijzondere aan Knowledge Graph is dat het systeem 3,5 miljard connecties tussen deze objecten weet te leggen.

In hoeverre de applicatie een toevoeging voor de iPhone-gebruiker zal zijn blijft nog even de vraag, de app is officieel ingediend maar moet nog wachten op goedkeuring van Apple.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.