Google brengt Google I/O-app uit voor iOS
Erwin Vogelaar
Google I/O

Google I/O

Gratis

Onze score

7

Google heeft voor de eerste keer een Google I/O-app voor iOS gepubliceerd. Met de app is het Google-evenement op de voet te volgen.

Google I/O 2016 app

Vanaf 18 mei vindt de 2016-editie van Google I/O plaats. Dit is een evenement voor ontwikkelaars, waar Google onder andere een keynote houdt voor de onthulling van nieuwe producten en updates van oude producten. Hierdoor is Google I/O al jaren hét evenement voor de Google-liefhebber. De bijhorende app was voorgaande jaren enkel voor Android te downloaden, maar dit jaar heeft Google ook een speciale iOS-app voor zowel bezoekers als meekijkers.

Google I/O app

De focus voor de app ligt op de bezoeker van het evenement. Net als in de Android-versie kunnen gebruikers een agenda van de conferentie doorbladeren op thema, track of spreker. Er is een kaart van de locatie waar het evenement plaatsvindt, met alle nuttige plekken voor de presentaties en andere spots waar je tijdens Google I/O moet wezen. Gebruikers kunnen, na het inloggen met een Google-account, ook een eigen schema maken. De app zal vervolgens een waarschuwing geven voordat een evenement op het schema gaat starten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Voor de thuisblijvers is de app echter ook interessant. De keynote waar de conferentie mee gestart wordt is namelijk via de app live te bekijken. Tevens zijn er enkele andere presentaties te zien. Google heeft het maar druk met iOS. Zo heeft het bedrijf gisteren Gboard gelanceerd in de Verenigde Staten en is er nu deze app. Woensdag horen we mogelijk meer over Googles plannen voor iOS.

Google I/O 2016 downloaden

Google I/O 2016 kun je gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 29,9MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 9 nodig om de app te draaien. Het design van de app is gelijk aan de Android-versie, dus verwacht veel Material Design en fraai kleurgebruik.

Google I/O

Google LLC

Gratis via App Store

Google I/O
Google I/O
Google I/O
Google I/O
Google I/O
Google I/O
Google I/O
Google I/O
Google I/O
Google I/O
Google I/O
Google I/O
Google I/O
Google I/O

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.