Eindelijk: Google Inbox ondersteunt de notch van de iPhone X

Michel van 't Klaphek
6 juli 2018, 9:15
2 min leestijd
Eindelijk: Google Inbox ondersteunt de notch van de iPhone X
Inbox van Gmail

Inbox van Gmail

Gratis

Reviewscore

8,5

Het heeft even mogen duren, maar het moment is aangebroken: Inbox by Gmail is bijgewerkt en ondersteunt de inkeping van de iPhone X waardoor zwarte balken tot het verleden behoren.

Lees verder na de advertentie.

Google Inbox iPhone X-ondersteuning

Hiermee luistert Google naar de kritiek van een hoop gebruikers, die flink teleurgesteld waren. De experimentele e-mail-app van Google heeft sinds het verschijnen van de iPhone namelijk maar liefst 13 updates gehad, maar geen enkele hield rekening met de notch van de X.

Dankzij de update maakt de app eindelijk goed gebruik van het 5,8 inch-display, en zie je niet langer zwarte balken aan de boven- en onderkant. Voorheen werd het hoogwaardige oled-scherm tenietgedaan door de grove bezels. Op misschien wat bugfixes na, zijn er geen andere functies aan Inbox toegevoegd. Al met al heeft het acht maanden geduurd voordat de app de notch ondersteunt.

Inbox by Gmail

De update komt op een goed moment, omdat sommige Inbox-gebruikers vreesden voor het voortbestaan van de app. Gmail werd de afgelopen tijd bijvoorbeeld van een fris jasje en nieuwe functies voorzien, terwijl Inbox achterwege bleef. Dit terwijl het normaal juist andersom is. Wanneer een functie aanslaat bij Inbox-gebruikers, zie je deze na een tijdje vaak terug in de Gmail-app.

Lees ook: Oogappels #1: Waarom Inbox by Gmail mijn favoriete mail-app is

Inbox by Gmail onderscheidt zich van andere mail-apps door het bieden van een slimme inbox. Reclame- en social media-mails worden herkend en automatisch gegroepeerd, zodatje ze gemakkelijk kunt archiveren. Dit bundelen van berichten zorgt ervoor dat je inbox er met weinig moeite opgeruimd uitziet.

Lees ook: Waarom Inbox by Gmail de beste mail-app is

Verplichte ondersteuning voor iPhone X

Eerder maakte Apple al bekend dat het nieuwe apps dwingt om rekening te houden met de notch. Op die manier moeten bovenstaande situaties voorkomen worden. De maatregel geldt echter niet voor bestaande apps. Er zijn daarom nog steeds programma’s en games die geen rekening houden met de inkeping.

Inbox van Gmail

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd
Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen