Google Hangouts: WhatsApp-concurrent met clean design

Wouter Nijsen
16 mei 2013, 10:34
2 min leestijd
Google Hangouts: WhatsApp-concurrent met clean design

Google heeft woensdagavond een nieuwe app voor Google Hangouts geïntroduceerd. Dit deed het bedrijf tijdens de keynote op Google I/O. De app wordt door zijn vernieuwingen een directe concurrent van applicaties als WhatsApp en iMessage.

Google biedt met zijn nieuwe Hangouts-app namelijk de mogelijkheid om te chatten en videobellen met al je contacten die ook enigszins gebruikmaken van Googles diensten. Dit kan allebei één-op-één, maar ook in groepen. Je kunt mensen bereiken via hun Gmail-adres, account op Google+ of contactinformatie op je telefoon, zoals een telefoonnummer. Het maakt daarbij niet uit of je ze aanspreekt in hun browser of ander Android- of iOS-apparaat.

De manier waarop je contactpersonenlijst werkt, is op eerste gezicht wat onoverzichtelijk. Je wilt wellicht niet met alle contacten die je in je kringen van Google+ zitten praten. Dit zijn echter wel de namen die het prominentst in je contactenlijst voorkomen. De zoekbalk daarboven werkt gelukkig prima, en zo kun je snel de personen vinden die je wilt spreken. Als hij nog geen Google Hangouts gebruikt, kun je hem daaraan herinneren.

Google Hangouts

Lees verder na de advertentie.

Een groot gemis is dat je naast foto’s weinig andere zaken kunt versturen. Het is bijvoorbeeld nog niet mogelijk om een video, je locatie of dingen als een tekening op te sturen.

Minimalistische look

Het uiterlijk van de app is clean en minimalistisch. Sommige gebruikers zullen het wat té clean vinden, maar het overzicht blijft zo wel bewaard. In WhatsApp is je scherm al snel vol met kleurrijke berichten, foto’s of filmpjes of een toetsenbord dat alles in een nog kleiner hokje drukt. Google Hangouts heeft een ruimer gevoel, wat komt door dat minimalistische uiterlijk.

Google Hangouts moet dus een alternatief gaan bieden voor diensten als WhatsApp. Het is echter aannemelijk dat het succes van Google Hangouts beperkt gaat worden door het missen van functies die deze concurrenten wel hebben. Daarnaast zullen sommige mensen het uiterlijk wellicht nog te kil vinden, maar dat blijft een kwestie van smaak.

Hangouts

Google LLC

Gratis via App Store
Hangouts
Hangouts
Hangouts
Hangouts
Hangouts
Hangouts
Hangouts
Hangouts

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's