De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Google Foto’s voor iOS: deze 6 dingen moet je weten

Rutger Otto
29 mei 2015, 10:45
3 min leestijd
Google Foto’s voor iOS: deze 6 dingen moet je weten
Google Foto's

Google Foto's

Gratis

Reviewscore

8

Google presenteerde tijdens de Google I/O-keynote een compleet nieuwe Foto’s-app. Je kunt hem nu meteen downloaden in de App Store. Lees in dit artikel alle vernieuwingen van Google Foto’s.

Lees verder na de advertentie.

1. Foto’s inzoomen

google foto's 1

Google Foto’s is de nieuwe app van Google waarin je jouw foto’s kunt opslaan en bekijken. In het hamburgermenu van de app zie je drie manieren waarop plaatjes worden weergegeven: Assistent, Foto’s en Verzamelingen. Hier kun je tussen schakelen door in de app naar links en rechts te vegen.

In het standaard foto’s-overzicht staan alle afbeeldingen van je iPhone op een hoop. Google heeft een slimme manier bedacht om te wisselen tussen weergaven. Door met twee vingers te pinchen (spreiden en naar elkaar toe bewegen), zoom je in of uit. Op die manier kun je foto’s ordenen op maand of inzoomen zodat de previews steeds groter worden.

2. Albums maken

Naast het grote overzicht kun je ook albums maken om foto’s te ordenen. Kies je voor een nieuw album, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt een normaal foto-album maken en afbeeldingen selecteren die erin moeten staan, maar daarnaast is het ook mogelijk om een film, verhaal, animatie of collage te laten maken. Dat gaat allemaal heel makkelijk.

3. Assistent

De Assistent van Google Foto’s helpt je met verschillende dingen. Zo kan het een back-up van je foto’s maken, zodat je nooit meer iets kwijtraakt. Daarnaast pakt Assistent beelden uit jouw archief en maakt er automatisch iets nieuws van. Zo kan de functie een animatie maken op basis van een reeks foto’s of verbetert hij de kwaliteit van een foto die je hebt genomen.

4. Oneindig en gratis foto’s opslaan

Eén van de dingen die Google Foto’s aantrekkelijk maakt, is dat gebruikers al hun foto’s en video’s onbeperkt in de cloud kunnen opslaan. Daarvoor hoeft niet te worden betaald. De kwaliteit blijft volgens Google erg goed, foto’s tot 16 megapixels kunnen worden opgeslagen, hetzelfde geldt voor video’s tot 1080p. Alleen jij hebt toegang tot de afbeeldingen.

5. Selecteren en delengoogle foto's 2

Google heeft een handige manier om meerdere foto’s tegelijk te selecteren. Voorheen moest je elke foto om de beurt aantikken, nu hou je ingedrukt op een foto en veeg je langs rijen foto’s om ze allemaal te selecteren. Alsof je een aantal plaatjes selecteert met de muis op de computer.

Kies vervolgens via de deelknop voor ‘Link kopiëren naar klembord’ om de fotoselectie gemakkelijk met iemand te delen. Je maakt dan een speciale link aan die alleen door de ontvanger kan worden geopend.

6. Slimme zoekfunctie

google fotos 3

Eén van de gaafste vernieuwingen van Google is de manier waarop je binnen de app kan zoeken. Druk op de blauwe zoek-knop rechtsonder in beeld om daarmee aan de slag te gaan. Google categoriseert je plaatjes automatisch al, maar werkt ook met slimme zoekopdrachten. Zo resulteert een trefwoord als ‘concert’ in kiekjes die je tijdens optredens hebt genomen. Door algoritmes deelt Google dit soort foto’s in, het kan dus dat je wel eens iets raars tegenkomt. Ook gezichtsherkenning moet erg goed zijn in de app.

Google Foto’s downloaden

De Foto’s-app van Google staat gratis in de App Store. Voor installatie moet je 53MB vrij hebben en minimaal iOS 8.1 draaien.

Download Google Foto’s in de App Store (gratis)

Google Foto's

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu