Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Oogappels #15: Google Foto’s is het slimme alternatief voor de Foto’s-app

Lars Paijmans
9 mei 2017, 19:23
3 min leestijd
Oogappels #15: Google Foto’s is het slimme alternatief voor de Foto’s-app
Google Foto's

Google Foto's

Gratis

Reviewscore

8,5

Is de standaard Foto’s-app op je iPhone niet uitgebreid genoeg? Of wil je graag een gratis back-up van al je foto’s? Dan moet je Google Foto’s een kans geven.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s iOS biedt onbeperkte foto-opslag

Google Foto’s is in hoog tempo uitgegroeid tot een onmisbare app voor smartphonegebruikers. De fotodienst van Google is op de eerste plaats een gratis manier om een online back-up te maken van al je foto’s. Zo zijn ze veilig als je iPhone kapot gaat, gestolen wordt of op een andere manier onbruikbaar is. In tegenstelling tot Apples iCloud fotobibliotheek is de opslagcapaciteit onbeperkt, al wordt de kwaliteit wel enigszins teruggeschaald.

Door in te loggen met je Google-account en een back-up te maken, kun je bovendien op meerdere apparaten bij je foto’s. Synchroniseer je album en je kiekjes worden direct zichtbaar op je Mac, iPad of ander apparaat met een browser.

Google Foto's iOS

Als je de overstap naar Google Foto’s hebt gemaakt, kun je daarnaast met een druk op de knop opslagruimte op je iPhone vrijmaken. Alle foto’s die op dat moment zowel in Google Foto’s als in je fotobibliotheek staan worden verwijderd, zodat je weer extra lokale opslag hebt.

Dat zijn al een aantal praktische redenen om Google Foto’s te gaan gebruiken, maar de fotodienst gaat nog een flinke stap verder. Zo is er een slimme zoekfunctie, die onder meer locaties, machine learning en objectherkenning gebruikt. Zo kom je al je kattenfoto’s tegen als je naar ‘katten’ zoekt, zonder dat je de plaatjes handmatig moet labelen. De app stelt ook regelmatig zelf samengestelde albums voor, bijvoorbeeld van je vakantie of weekendje weg.

Google Foto's iOS

De slimme zoekfunctie van Google Foto’s

Vooral deze slimme zoekfunctie is de reden dat we keer op keer terugkeren naar de app. Met iOS 10 zette Apple een eerste stap door gezichtsherkenning aan de Foto’s-app toe te voegen, maar Googles alternatief is toegankelijker en slimmer. Zo levert een simpele zoekterm als ‘strand’ al een handig overzicht van al je strandfoto’s op. Zeker als je iPhone volstaat met duizenden foto’s en je het overzicht al jarenlang kwijt bent. Op dat moment handmatig albums aanmaken kost teveel tijd, terwijl deze slimme zoekfunctie je volledige fotobibliotheek in een klap behapbaar maakt.

Google heeft de app opgedeeld in drie tabbladen: Foto’s is het grote overzicht van alle foto’s, die in het Albums-tabje gebundeld worden. Hier doet de app ook suggesties voor nieuwe slimme albums, die op basis van jouw collectie aangemaakt worden. Tot slot is Assistent het slimme onderdeel van de app. Hier gebruik je de slimme zoekfunctie, maak je albums, collages, animaties en zie je of er andere acties nodig zijn. Dankzij AirPlay-ondersteuning stuur je gemakkelijk een foto of volledig album naar een Apple TV om ze op je tv te bekijken.

Ook heeft Google Foto’s een simpele maar handige bewerkfunctie. Die maakt het mogelijk om snel een beeld op te knappen of bij te snijden, zonder daarvoor een aparte app te openen. Tel hier de constante stroom aan nuttige updates bij op en het is wel heel lastig om niet de overstap te maken naar Googles alternatieve foto-app.

Google Foto's

Google

Gratis via App Store

Download Google Foto’s in de App Store (gratis)

Meer Oogappels:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu