De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Google Foto’s verandert je video’s nu automatisch in gifs

Lars Paijmans
13 oktober 2016, 15:09
1 min leestijd
Google Foto’s verandert je video’s nu automatisch in gifs
Google Foto's

Google Foto's

Gratis

Reviewscore

8

Google Foto’s blijft zichzelf maar verbeteren. Een nieuwe update gebruikt machine learning om foto’s te herkennen die geroteerd moeten worden. Ook worden je video’s automatisch omgezet in gifs.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s gif functie toegevoegd

Een video delen doen we niet zo vaak, terwijl we de hele dag door GIFS versturen. Google lijkt het hier mee eens te zijn, en maakt daarom van de video’s die je in Google Foto’s opgeslagen hebt gemakkelijk deelbare GIFS van een paar seconden.

Google Foto's gif

Met de hulp van machine learning wordt gezocht naar ‘actieve momenten’ in een filmpje die omgezet kunnen worden naar GIF. “Iemand die in het zwembad springt, of een simpele glimlach”, aldus Google. Daarnaast wordt dezelfde techniek ook gebruikt om foto’s in je bibliotheek te vinden die je beter een kwartslag kunt draaien.

Ook lijkt Google goed gekeken te hebben naar de Herinneringsfunctie van Apples Foto’s-app. Google Foto’s zal nu oudere foto’s van mensen opnieuw bovenaan zetten als je onlangs van dezelfde persoon ook een plaatje geschoten hebt. Daarnaast kun je iedere maand een Highlight verwachten met de beste foto’s van de afgelopen vier weken. De update voor de app moet geleidelijk beschikbaar komen. Houd de App Store dus in de gaten als de nieuwe versie nog niet verschenen is.

Google Foto's

Google LLC

Gratis via App Store
Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu