Google Foto’s helpt je ruimte besparen op je iPhone
Gijs Ettes
Google Foto's

Google Foto's

Gratis

Onze score

8

Goed nieuws voor gebruikers van Google Foto’s: de onbeperkte fotodienst van Google heeft een optie gekregen om met een druk op de knop opslagruimte op je iPhone of Android vrij te maken.

Al je foto’s in de cloud

Ruim 100 miljoen mensen maken actief gebruik van Google Foto’s, de fotodienst die je onbeperkt al je foto’s (tot 16 megapixel) en video’s (maximaal 1080p) in de cloud laat opslaan. Heb je de laatste versie van de gelijknamige app op je toestel staan, dan vind je in het instellingenmenu de optie ‘Opslagruimte op apparaat vrijmaken’. Hierop kun je drukken om foto’s, waarvan een back-up in de cloud is gemaakt, te verwijderen van je iPhone of iPad.

google foto's downloaden

Maak je gebruik van de webversie (photos.google.com), dan kun je meer ruimte in de cloud vrijmaken via de instellingen. Klik hier op ‘Hoge kwaliteit (gratis onbeperkte opslagruimte)’ om de foto’s in je account te downgraden in kwaliteit. Ze krijgen dan een maximale resolutie van 16 megapixel, waardoor ze niet meetellen voor de opslaglimiet van Google Foto’s.

Google Foto’s voor iOS: deze 6 dingen moet je weten

Houd er wel rekening mee dat, hoewel Google Foto’s gratis is, er wel een commercieel idee achter zit. De dienst maakt gebruik van een krachtig algoritme dat objecten op foto’s kan herkennen, zoals auto’s of drank. Google is voornemens om op den duur gepersonaliseerde reclames te koppelen aan die objecten. Meer erover lees je hier.

Google Foto’s downloaden voor iOS

Via onderstaande link kun je Google Foto’s downloaden in de App Store. De applicatie is 63MB groot en vereist iOS 8.1 of nieuwer.

Google Foto's

Google LLC

9 (83 reviews)
Gratis via App Store

Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.