De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Google Fit nu beschikbaar voor iOS: zo werkt het

Michel van 't Klaphek
24 april 2019, 19:05
2 min leestijd
Google Fit nu beschikbaar voor iOS: zo werkt het
Google Fit: activiteitstracker

Google Fit: activiteitstracker

Gratis

Reviewscore

7,5

Google Fit helpt je gezonder te leven. De tegenhanger van Apples Gezondheid-app is nu beschikbaar voor iOS. Zo werkt Google Fit op je iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Google Fit iOS nu beschikbaar

Google Fit is vergelijkbaar met Apples Gezondheid-app en helpt je om actiever door het leven te gaan. De uitgebreide stappenteller staat vanaf vandaag in de App Store en is te gebruiken op een iPhone, iPad en iPod touch.

Google Fit heeft twee peilers om je gezondheid te meten: Beweegminuten en Hartpunten. De eerste verdien je door de trap te pakken en een rondje met de hond te lopen. Hartpunten scoor je tijdens activiteiten waar je een hogere hartslag door krijgt.

Google Fit iOS screens

Je krijgt 1 punt voor bijvoorbeeld stevig doorwandelen met de hond, en 2 punten voor intensieve bezigheden zoals joggen. In de app kun je zelf je doelen aangeven, waarna Google Fit je door de dag heen motiveert om deze te behalen.

Als je bijvoorbeeld nog niet aan je wekelijkse portie sport bent gekomen, krijg je op zaterdag een melding om nog even een goede finish te maken. Als je tijdens het sporten geen telefoon bij je draagt, kun je de beweegminuten later toevoegen. Via de cirkels worden je Beweegpunten en Hartminuten bijgehouden, net als de Activiteitsringen van Apple.

Zo daagt Google Fit je uit

Wanneer je Google Fit voor de eerste keer opstart moet je toestemming geven om gegevens uit de Gezondheid-app te gebruiken, zodat de app ook workouts met je Apple Watch registreert. Ook kun je zo bijvoorbeeld je slaappatroon, meditaties en gewicht bijhouden.

Tot slot probeert Google Fit je gezonder te maken, door om de zoveel tijd het aantal Beweegminuten en Hartpunten op te schroeven. Googles fitness-app is al sinds 2014 beschikbaar voor Android-telefoons, maar is dus nu pas naar iOS gekomen.

Google Fit: activiteitstracker

Google LLC

Gratis via App Store

Fit worden met je iPhone

Wil je ook fitter worden met je iPhone? Check dan om te beginnen hoe de Activiteiten in de Gezondheid-app werken. Ben je competitief en heb je een Apple Watch? Daag dan vrienden uit voor een Activiteit-wedstrijd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu