Google brengt vernieuwde Google Earth uit voor iOS

Rick van der Veer
2 augustus 2017, 17:07
2 min leestijd
Google brengt vernieuwde Google Earth uit voor iOS
Google Earth

Google Earth

Gratis

Reviewscore

8

Google heeft zijn Earth-app voor iOS van een grote update voorzien. De digitale aardbol toont nu locaties in 3D en biedt je rondleidingen over onze planeet.

Lees verder na de advertentie.

Update poetst Google Earth op

Google Earth voor iOS was al een tijdje niet meer geüpdatet, maar is nu volledig opnieuw opgebouwd. De nieuwe versie werd eerder dit jaar al voor Android en de desktop uitgebracht, maar is ook op je iPhone en iPad te gebruiken.

Je kunt nu allerlei locaties bezoeken in Google Earth en deze in 3D bekijken. Waar je voorheen alleen platte satellietbeelden te zien kreeg, kun je nu talloze locaties wereldwijd in 3D bezoeken. Daarnaast kun je met Voyager meer dan vijftig rondleidingen volgen, waarbij je iets leert over de verschillende locaties die Google voor je heeft geselecteerd. Met de Postcard-functie, via het Camera-icoontje, maak je een digitale ansichtkaart maken van een gevonden locatie.

Google heeft verder meer dan twintigduizend punten op de aardbol voorzien van extra informatie. Hier vind je niet alleen geschiedkundige feiten en andere weetjes, maar ook andere plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Google heeft ook de ‘ik doe een gok’-knop uit zijn zoekmachine in Earth geplaatst, waarmee je naar een willekeurige bestemming gestuurd wordt.

Naast de vernieuwde iOS-app kun je de nieuwe Google Earth ook op je Mac of pc gebruiken. De online versie van Google Earth heeft vrijwel dezelfde features als de app. Wel moet je Google Chrome als webbrowser gebruiken. Andere populaire browsers zoals Safari of Firefox worden nog niet ondersteund.

Google Earth downloaden

Via onderstaande link is Google Earth gratis te downloaden voor je iPhone of iPad. Je hebt minimaal iOS 9 of hoger en 137MB aan opslagruimte nodig om de app te kunnen draaien. Ook gebruikers van de iOS 11-bèta kunnen de nieuwe Google Earth-app gebruiken.

Download Google Earth in de App Store (gratis)

Google Earth

Google LLC

Gratis via App Store
Bron: Google
Categorie: Navigatie Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen