Zo werkt de handige nieuwe meetfunctie van Google Earth

Lars Paijmans
23 juli 2018, 15:01
1 min leestijd
Zo werkt de handige nieuwe meetfunctie van Google Earth
Google Earth

Google Earth

Gratis

Reviewscore

8

Google Earth maakt het met een nieuwe meetfunctie voortaan mogelijk om landen, voetbalvelden en andere geografische locaties op te meten. Zo werkt deze handige meetfunctie.

Google Earth-meetfunctie

Een update voor de Google Earth-app voor iPhone en iPad maakt de kaartendienst van Google een stuk nuttiger. Deze functie was al langer op Android en Chrome aanwezig, maar maakt nu ook de overstap naar iOS.

Met de meetfunctie kun je met een druk op het scherm berekenen hoe ver jouw huis van de Noordpool vandaan ligt, of hoe groot de afstand hemelsbreed is tussen jouw werk en je vakantiebestemming. Ook is het een manier om snel een wandelroute uit te plannen.

Google Earth meetfunctie

Voordat je onderstaande stappen doorloopt om de functie te activeren, raden we aan om even naar de App Store te gaan om te controleren of je de nieuwste versie van Google Earth draait.

Zo meet je een afstand op met Google Earth:

  1. Open Google Earth;
  2. Tik op de drie puntjes in de rechter bovenhoek;
  3. Selecteer ‘Meten’;
  4. Plaats een punt op de kaart;
  5. Plaats een tweede punt, de afstand wordt nu opgemeten;
  6. Maak een vorm om de oppervlakte van een gebied te zien.

Google schrijft in een blog dat de functie waarschijnlijk ook goed van pas komt in het onderwijs, waarmee leraren hun studenten kunnen uitdagen om afstanden tussen steden op te meten.

Hoewel deze functie ongetwijfeld van pas komt in Google Earth, zouden meer mensen hem waarschijnlijk ontdekken als Google hem aan Google Maps toevoegt. Op deze manier een afstand uitmeten zonder een route te plannen kan voor veel gebruikers iets zijn wat Googles kaartendienst nu nog niet te bieden heeft. Tot die tijd kun je Google Earth gratis downloaden in de App Store.

Google Earth

Google LLC

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen