Google Earht nu met 3D-beelden op je iPhone
Redactie

Het kan nu eindelijk: de wereld in 3D zien op je iPhone. De laatste update voor Google Earth voegt de gloednieuwe 3D-functie toe, deze is weliswaar alleen te gebruiken door iPhone 4S-bezitters.

Google wint race

Google heeft de race wie er als eerste met 3D-kaarten zou komen dubbel en dwars gewonnen. Apple heeft 3D-kaarten voor dit najaar in iOS 6 beloofd. Google’s 3D-kaarten zijn in maar liefst 14 regio’s volledig ondersteund, de drie bekendste hiervan zijn Los Angeles, San Francisco en Boston.

Dat de 3D-kaarten eraan zaten te komen stond vast. Google vloog lange tijd over stedelijke gebieden maakte foto’s van uit allerlei hoeken van alle bebouwing. In een relatief korte tijd zijn al deze beelden, van de 14 ondersteunde regio’s, op elkaar aangepast en verwerkt tot 3D-tegels.

Er is ook een nieuwe reisgids-functie aan de app toegevoegd hiermee kun je interessante plekken ontdekken en je kunt deze, wellicht in 3D, bekijken.

Niet voor iedereen

Helaas is de applicatie niet voor ieder iOS-apparaat beschikbaar. De 3D-kaarten vragen om een krachtige processor die alleen de iPhone 4S en de tweede/derde generatie van de iPad kan bieden. Voor alle andere gebruikers zijn er dus geen 3D-kaarten te zien.

Google Earth is gratis te downloaden in de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.