Google Drive en Maps eindelijk geoptimaliseerd voor iOS 8 en de iPhone 6
Wouter Nijsen

Google heeft de iOS-versie van haar Drive- en Maps-diensten eindelijk voorzien van een update. De applicaties zijn nu geoptimaliseerd voor zowel iOS 8 als de iPhone 6 en hebben een aantal nieuwe functionaliteiten gekregen.

Google Drive-update

Google Drive-updateGoogle Drive is volledig bijgewerkt voor iOS 8, waardoor de app een stuk beter samenwerkt met andere applicaties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bestanden te openen of op te slaan in Drive, zonder dat je hiervoor de aparte app hoeft te starten. Ook is de iOS-versie van de populaire clouddienst nu te beveiligen met TouchID, de vingerafdrukscanner die op nieuwere iPhones en iPads is te vinden. Tot slot zijn video’s vanuit Google Drive op te slaan op je toestel, zodat je ze ook zonder internetverbinding kunt bekijken. Dit doe je door op ‘Bestandsinformatie > Openen in > Bewaar video’ te tikken.

Tot slot is Google Maps voorzien van een aantal vernieuwingen. Zo heeft de interface een lik verf gekregen, zijn afbeeldingen een stuk scherper en werkt de apps soepeler dan voorheen. Nieuw is de integratie van Uber, de taxi-app waarmee je gemakkelijk een privéchauffeur inhuurt. Diverse bugfixes moeten ervoor zorgen dat je niet meer tegen gekke foutjes aanloopt.

Google Drive en Maps downloaden

Google Drive en Maps zijn allebei gratis in de App Store of via de onderstaande links te downloaden. Voor de installatie van Drive is iOS 7 of hoger en 50,5MB aan opslagruimte benodigd. Wil je Maps gebruiken, zorg dan dat je beschikt over een iPhone met minimaal iOS 6 en 13,4MB aan opslag.

Google Drive - online bestands

Google LLC

9 (243 reviews)
Gratis via App Store

Google Maps

Google LLC

9 (1778 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.