Googles productiviteitsapps werken nu goed op de iPhone X en met iOS 11

Erwin Vogelaar
27 november 2017, 20:38
2 min leestijd
Googles productiviteitsapps werken nu goed op de iPhone X en met iOS 11

Met de iPhone X-update van Google Documenten ziet de app er een stuk beter uit. Ook is het nu mogelijk om een handige iOS 11-functie te gebruiken. Hetzelfde geld voor Google Presentaties en Spreadsheets.

Lees verder na de advertentie.

Google Documenten iPhone X-update

Steeds meer apps maken gebruik van het scherm van de iPhone X. App-makers doen hun best om deze updates zo snel mogelijk uit rollen. Bijvoorbeeld Google. Vandaag zijn de verschillende productiviteitsapps van het bedrijf aan de beurt. Hopelijk volgen Google Maps, Inbox en Gmail later ook snel.

Hoewel de productiviteitsapps van Google niet de meest spannende programma’s zijn, worden ze wel veel gebruikt. Ze zijn namelijk ideaal om mee in de cloud te werken. Ook zijn deze apps handig om mee samen te werken. Zeker als je aan iets werkt met mensen die geen iPhone hebben en dus ook geen Apple-software. Het gaat om Google Documenten, Presentaties en Spreadsheets die allemaal een eigen update ontvangen.

google documenten iphone x

Met deze updates zien de apps er niet alleen beter uit op het scherm van de iPhone X. Ook is het vanaf nu mogelijk om iOS 11-functie drag & drop te gebruiken op een iPad. Hierdoor sleep je een tekst of afbeelding van de ene app zo naar de andere. Bijvoorbeeld als je een afbeelding uit Safari in een Google Presentatie wil zetten, of een tekst wil verslepen naar Documenten.

De drie updates zijn nu beschikbaar in de App Store. De links naar de Google-apps vind je hieronder.

Zo gebruik je drag & drop op de iPad met iOS 11

Drag & drop is door Apple geïntroduceerd om productiever te worden bij het werken op een iPad. Wil je meer leren over deze functie, dan leggen we precies uit hoe het werkt. Wist je bijvoorbeeld dat de functie ook in beperkte vorm op een iPhone te gebruiken is?

Lees het laatste nieuws over Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen