De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Google Chrome compleet vernieuwd: 6 nieuwe functies op een rij

Lars Paijmans
5 september 2018, 15:01
3 min leestijd
Google Chrome compleet vernieuwd: 6 nieuwe functies op een rij
Google Chrome

Google Chrome

Gratis

Reviewscore

8

Google Chrome bestaat tien jaar, en om dat te vieren heeft Google een grote update met een nieuw design uitgebracht. Wij zetten de belangrijkste vernieuwingen voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Grote Google Chrome update nu beschikbaar

Samen met Apples Safari is Google Chrome de populairste browser op zowel de iPhone als Mac. Goed nieuws dus dat de grootste update in lange tijd op je staat te wachten. Let wel: Google zegt het nieuwe design geleidelijk uit te rollen. Het kan dus even duren tot jij aan de beurt bent. Om het overzichtelijk te houden, nemen we de belangrijkste verbeteringen hieronder met je door.

1. Een nieuw uiterlijk

Zodra je het nieuwe Chrome opstart, springt het nieuwe design meteen in het oog. Google heeft gekozen voor rondere randen, nieuwe icoontjes en fellere kleuren. Hierdoor ziet Chrome er vooral een stuk simpeler uit, en daardoor overzichtelijker.

Google Chrome update

Zo is de toolbar naar de onderkant van het scherm verplaatst, zodat je er gemakkelijker bij kunt. Daarnaast is zo’n beetje alles in een nieuw jasje gestoken. Zo zijn de menu’s en meldingen versimpeld. Vooral de nieuwe locatie van de toolbar is even wennen, maar zorgt er al snel voor dat je de browser gemakkelijker kunt gebruiken. Ook op de Mac zijn soortgelijke veranderingen doorgevoerd, zodat het design van de browser op zowel iOS als macOS mooi op elkaar aansluit.

2. Focus op snelheid en veiligheid

Naast een nieuw uiterlijk voert Google met de Chrome-update ook wat handige verbeteringen door. Zo voert de browser nu beter en sneller je wachtwoorden, adresgegevens en creditcardnummer in, mits je deze hebt opgeslagen natuurlijk. Dat moet het invullen van formulieren een stuk sneller maken en zo goed als automatiseren.

3. Ingebouwde wachtwoordmanager

In het verlengde hiervan ligt een sterk verbeterde ingebouwde wachtwoordmanager van Google. Zodra het tijd is om een nieuw wachtwoord te maken, stelt Chrome er eentje aan je voor. Deze is automatisch gegenereerd en extreem lastig om te kraken, zodat jij er niet zelf een hoeft te verzinnen. Door het wachtwoord te gebruiken, wordt deze automatisch opgeslagen in je Google-account, zodat je hem daarna op al je apparaten kunt gebruiken om in te loggen.

Google Chrome update

4. Slimme antwoorden in de zoekbalk

De zoekbalk bovenin Chrome wordt ook weer een stuk veelzijdiger. Je kon er altijd al een url of Google-zoekterm invullen, maar vanaf deze nieuwe versie geeft de browser al antwoord zonder dat je op de enterknop hoeft te drukken. Zo kun je zonder een website te openen zien wat de weersverwachting wordt, of de eindstand van een voetbalwedstrijd opvragen. Google houdt ook de openstaande tabbladen in de gaten, zodat je meteen terug kunt naar een openstaande website als je deze in de zoekbalk invult.

5. Meer opties voor personalisatie

Omdat iedereen een browser anders gebruikt, voegt Google ook wat extra opties toe om Chrome naar eigen smaak in te stellen. Zo kun je nu een snelkoppeling maken en gebruiken voor je favoriete websites direct vanaf de ‘nieuw tabblad’-pagina. Ook leuk: de optie om een achtergrondfoto toe te voegen als je een nieuw tabblad opent. Deze optie werkt echter alleen op de desktopversie van Chrome.

6. Snelkoppelingen met 3D Touch

De Chrome-app voor de iPhone heeft tot slot ondersteuning gekregen voor 3D Touch. Hierdoor kun je snelle acties oproepen als je het app-icoon van de browser stevig indrukt. Zo open je snel een incognito-tabblad of bezoek je een van je favoriete sites.

Google Chrome

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu