Google Chrome en Drive voor iPhone vernieuwd

Wouter Nijsen
4 juni 2013, 9:43
1 min leestijd
Google Chrome en Drive voor iPhone vernieuwd

De iPhone-apps van Google Chrome en Drive hebben maandagavond beiden een interessante update gekregen. Drive voor iPhone ondersteunt nu bijvoorbeeld opmerkingen in documenten en Chrome laat je zoeken met je stem.

Google DriveIn Google Drive voor iPhone is het nu mogelijk om opmerkingen bij artikelen aan te maken, ze te lezen en erop te reageren. Het is daarnaast mogelijk geworden om door foto’s heen te swipen, waardoor je ze makkelijker kunt laten zien aan vrienden en sneller weet wat er achter al die bestandsnamen in je Google Drive schuilt.

Nog niet zo goed als de Android-versie

Google Drive voor iPhone loopt nog wel wat achter op de Android-versie. Zo kun je in die versie van de app al documenten scannen via OCR. Dit staat voor optische tekenherkenning en laat je papieren documenten inscannen zonder dat ze alleen als afbeelding op te kunnen slaan.

Vorige maand voegde Google nog de opslagruimte voor al zijn clouddiensten samen, waardoor je nu de beschikking hebt over maar liefst 15GB op Google Drive. Deze opslagruimte deel je wel met je andere Google-diensten, zoals Gmail.

Lees verder na de advertentie.

Google Drive - online bestands

Google LLC

Gratis via App Store


Met je stem zoeken in Chrome

De Google Chrome-app voor iPhone biedt na zijn update ondersteuning voor het gebruiken van je stem om zoekopdrachten op te geven. Deze zoekfunctie werkt best soepel en accuraat, ook met de Nederlandse taal.

Volgens de update-beschrijving kun je tevens naar zaken als het weer vragen, en dan krijg je daar direct een gesproken antwoord op. Deze functie lijkt in het Nederlands echter nauwelijks te werken. De app herkent wel wat je zegt, maar weergeeft gewoon de gebruikelijke zoekresultaten bij je vraag. De commando’s zijn waarschijnlijk erg specifiek.

Chrome - webbrowser van Google

Google LLC

Gratis via App Store

Categorie: Diensten
Spotlight: Google Chrome

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's