Google Calendar kan nu met iCal synchroniseren

Redactie
30 juli 2008, 7:30
1 min leestijd

igoogle-calendar.jpgVeel mensen gebruiken liever Google Calendar dan iCal, om verschillende redenen. Jammer was wel dat het haast niet goed te gebruiken was in combinatie met de iPhone.

Wel had Google een speciale iPhone-versie van de kalender gemaakt, maar toch bleef je niet automatisch op de hoogte. Je afspraken verschenen niet in de ingebouwde kalender op je iPhone. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

Google heeft stilletjes een nieuw synchronisatieprotocol toegevoegd, namelijk CalDAV. Dit protocol zorgt ervoor dat Google Calendar met iCal gesynchroniseerd kan worden, welke op zijn beurt weer met de iPhone gesynchroniseerd kan worden. Een nadeel is wel dat je pér agenda een Google Calendar-account nodig hebt, wat weer extra werk is. Maar goed, zoals we niet anders gewend zijn van Google: Het is gratis.

Wanneer je als Windows-gebruiker Google Calendar met Microsoft Outlook wil synchroniseren, dan staat hier een handleiding van Microsoft (even scrollen naar Subscribe to your Google Calendar).

Lees verder na de advertentie.

Via: OMT

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's