Google-apps populairst in App Store

Wouter Nijsen
29 maart 2013, 8:15
1 min leestijd
Google-apps populairst in App Store

Google is het meest populaire merk in de App Store. Apps als Gmail, YouTube en Google Maps worden massaal gedownload terwijl de officiële apps van Apple ver achter de internetgigant blijven.

Dat blijkt uit App Store-data van App Annie. De app-analysebedrijf heeft de resultaten berekend over alle apps in de App Store, exclusief de beschikbare games. Apple stond in december nog op nummer één als app-uitgever, maar die positie is sinds januari door Google overgenomen en sindsdien behoudt het bedrijf van Sergey Brin en Larry Page zijn hoge plek.

Populaire apps van Google

YouTube en Google Maps zijn afgelopen maand de meest populaire Google-apps in de App Store. En dat is een flinke winst voor het bedrijf, want Apple installeert YouTube en Google Maps niet meer standaard op nieuwe iPhones en iPads en is nog steeds druk bezig met de Google Maps-concurrent Maps. De eigen kaartendienst van Apple is daarnaast niet bepaald goed ontvangen door de massa. Door de twee populaire apps domineert Google de App Store en daarnaast dragen Gmail, Chrome en Drive aan het iOS-succes bij.

Het blijft echter vreemd dat de Google-apps bij Android, het mobiele besturingssysteem van de internetgigant, lang niet zo populair zijn. Zo is Facebook met maar een paar apps in de Play Store de meest populaire app-uitgever terwijl Google met 62 officiële apps op de tweede plek staat. In de Play Store is Facebook is de meest populaire app, gevolgd door WhatsApp, Skype, Messenger en Instagram. De twee laatstgenoemden zijn ook eigendom van Facebook.

Lees verder na de advertentie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's