De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Dit is Googles eerste app voor de Apple Watch

Rutger Otto
13 mei 2015, 8:51
2 min leestijd
Dit is Googles eerste app voor de Apple Watch

Google heeft de Nieuws en Weer-app geüpdatet zodat hij met de Apple Watch werkt. Het is de eerste app van de zoekgigant die op de smartwatch van Apple draait. Dit kun je er mee.

Lees verder na de advertentie.

Google-app voor Apple Watch

Google heeft altijd goede ondersteuning geboden van eigen apps op iOS. Die trend zet het bedrijf door met de Apple Watch, door de Nieuws en Weer-app beschikbaar te maken voor de smartwatch. Het is de eerste app van Google die ook op de Apple Watch draait en zal waarschijnlijk niet de laatste zijn.

Met de app is het mogelijk om de laatste nieuwskoppen te bekijken. Nieuws en Weer is op iOS te koppelen aan je Google-account, maar het is eveneens mogelijk om de app anoniem te gebruiken. Ook kun je jouw locatie laten bepalen om het weerbericht te tonen.

google nieuws en weer

Niet veel functionaliteit

Dat is echter het geval op de iPhone. Op de Apple Watch is de functionaliteit een heel stuk minder. De app toont rond de pols tien nieuwskoppen. Deze komen van gepersonaliseerde categorieën van Google of zijn door de gebruiker ingesteld. Op de Watch zijn naast koppen ook plaatjes te zien, al zijn die erg klein. Het weerbericht ontbreekt.

Opvallend is dus dat de functionaliteit van de app niet heel ver gaat. Andere nieuws-apps tonen nog een samenvatting van het artikel of bieden zelfs volledige tekst, maar daar heeft Google niet voor gekozen. Wil je de bijhorende artikelen lezen, dan zul je toch de iPhone- of iPad-app moeten openen. De versie op Apple Watch is dus bedoeld om snel te checken of je iets mist.

Wel handig is de ondersteuning voor Force Touch. Daarmee kun je artikelen in je Safari leeslijst zetten. Zo kun je artikelen die de aandacht trekken alvast op iOS opslaan om ze later te lezen. De keuze voor Safari is waarschijnlijk gedwongen, want Google brengt mensen het liefst naar zijn eigen Chrome-browser. Bekijk je een kop op de Apple Watch en veeg je vervolgens van linksonder omhoog op je iPhone, dan open je het bijhorende artikel direct. Naast de reguliere app biedt Google Nieuws en Weer ook ondersteuning voor Glances. Daarmee kun je echter alleen de nieuwste kop zien.

Google Nieuws en Weer downloaden

Google Nieuws en Weer is gratis in de App Store te downloaden. De app heeft een grootte van 12,9MB, je moet minimaal iOS 7 draaien om de app te kunnen installeren.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu