Deze vernieuwingen brengt de update van de officiële Google-app
Rutger Otto
Google

Google

Gratis

Onze score

7,5

Google heeft zijn zoek-app op iOS geüpdatet. Er zijn een paar dingen nieuw die we in dit artikel uitlichten.

Google-app update

Met de vernieuwing van de Google-app, die nu toe is aan versie 19.0, kun je eindelijk in incognitomodus zoeken. Daarmee worden je zoek- en browsegeschiedenis niet opgeslagen. Die modus op zich is niets nieuws en is al aanwezig in de Chrome- en Safari-app, maar de manier waarop je het in de Google-app kunt inschakelen is wel interessant.


Je kunt hiervoor namelijk Touch ID gebruiken. Jij bent dan de enige die een bestaande incognitosessie opnieuw kan openen met je vingerafdruk na het sluiten van de app. Daarmee bescherm je zoekopdrachten bijvoorbeeld tegen nieuwsgierige collega’s of familie. Het is trouwens niet zo dat incognito volledig privé is. Je internetprovider en de websites die je bezoekt kunnen achterhalen dat je er bent geweest. Overigens kun je het incognitovenster voortaan ook direct vanaf het homescherm openen, meldt Google in zijn updatenotities. Dat doe je door stevig op het app-icon te drukken, al lukte dat bij ons nog niet.

Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google

YouTube-video’s kijken in de app

Handig is ook dat YouTube-filmpjes voortaan rechtstreeks vanuit Zoeken te openen zijn. Dat betekent dat je geen nieuwe webpagina hoeft te openen voor het filmpje of dat de YouTube-app geopend moet worden. Daarmee wordt video’s zoeken en bekijken een stuk sneller vanuit de Google-app.

De app verbetert verder stabiliteit. Zo is het crashpercentage volgens de makers met 50 procent verlaagt en werkt de app beter met iOS 10. De app is gratis te downloaden via onderstaande link.

Google

Google LLC

9 (6 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.