De Google-app is nu een stuk sneller

Erwin Vogelaar
27 mei 2016, 17:45
2 min leestijd
De Google-app is nu een stuk sneller
Google

Google

Gratis

Reviewscore

8

De Google-app is nu een stuk sneller op iOS. Naast het sneller opstarten en snellere pagina’s zijn er nog enkele andere verbeteringen, voor Now-kaarten en iPad-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Google-app sneller

De Google-app voor iPhone en iPad is door een update een stuk sneller geworden. De laadtijd voor de app is iets korter, maar ook enkele nieuwe features moeten ervoor zorgen dat het gebruik van de app soepeler gaat. Mogelijk merk je het niet eens dat de app sneller opstart, maar Google stelt dat deze kleine verkorting van de laadtijd nog dit jaar zal zorgen voor 6,5 miljoen bespaarde uren. De andere nieuwe functies zul je waarschijnlijk sneller wat van merken.

Google-app sneller

Zo zal er vanaf vandaag AMP beschikbaar zijn in de Google-app. AMP staat voor Accelerated Mobile Pages. De naam zegt het eigenlijk al, want deze technologie zorgt dat bepaalde pagina’s een stuk sneller laden op je toestel. In de praktijk zorgt AMP ervoor dat nieuwsartikelen van bepaalde uitgevers direct laden als je er op klikt. Je herkent AMP-pagina’s in je zoekresultaten aan een bliksemschicht en ‘AMP’ naast een artikel in de topresultaten.

Mocht je een iPad met een extern toetsenbord gebruiken, dan hebben we goed nieuws voor je. Je kunt namelijk vanaf nu in de app de Command-knop ingedrukt houden om enkele shortcuts te zien, zodat je via toetsencombinaties kunt zoeken en navigeren in de app.

Daarnaast is er ook nog goed nieuws voor sportliefhebbers, want hoogtepunten van sportgebeurtenissen zijn nu direct vanaf Now-kaarten in de app te bekijken. Klik op de play-knop en kijk de video direct in de Google-app. Dit is handig met bijvoorbeeld de Olympische Spelen op komst.

Google-app voor iOS downloaden

De Google-app kun je gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 73,7MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 8.0 nodig om ‘m te draaien.

Google

Google LLC

Gratis via App Store
Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu