De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Check je website-statistieken nu via Google Analytics voor iOS

Rutger Otto
17 juli 2014, 19:08
2 min leestijd
Check je website-statistieken nu via Google Analytics voor iOS

Google heeft eindelijk een officiële Google Analytics app voor de iPhone in de App Store gezet. Hiermee kun je vrijwel alles wat je op de webversie ook kan, zoals in real-time zien hoeveel mensen er op je website zijn.

Het heeft even mogen duren, maar nu is er dan eindelijk een officiële Google Analytics app voor iOS. Eerder moesten gebruikers het doen met analyse-apps van derde partijen. In juni kreeg Android al een Analytics app. Toen liet Google nog weten dat het ‘zeker nadacht’ over een iOS release. Die staat dus nu al in de app, nog geen maand later.

Overzichtelijke data van Google Analytics

google analytics klein

Bij het openen van de app dien je een Google-account te selecteren of er één toe te voegen. Vervolgens krijg je in een account-lijst te zien welke van jouw websites door Analytics worden gevolgd. Als je er één van aantikt, krijg je meteen de gegevens te zien in een mooie, cleane weergave zoals je die van recente Google-apps kent.

Bovenin het overzicht kun je aangeven over welke periode je statistieken wil zien. Daaronder zie je de realtime-bezoekers en daarna zie je uit welke landen je bezoekers allemaal komen. Scroll verder om bij Acquisitie te komen. Hier zie je hoe de mensen op jouw site terecht zijn gekomen (bijvoorbeeld via Twitter, Google of RSS). Daarnaast zijn in de app ook Gedrag en Conversies te checken. Net als op de webcliënt van Google, dus.

Wil je op één van de gebieden meer informatie en grafiekjes (die overigens heel duidelijk en met kleuren in beeld worden gebracht), dan tik je simpelweg op één van de categorieën. Dat is overigens ook mogelijk vanuit het hamburgermenu aan de linkerkant van het scherm, waar je eenzelfde soort menu vindt als op de webversie van Analytics. Rechtsboven in het scherm kun je nog specifieker op segmenten zoeken.

Download Google Analytics

Met de officiële Google Analytics maakt Google de analyse-apps van derde partijen in een klap overbodig. De app toont alles wat je maar wil in een lekker overzichtelijk en strak overzicht. Het is gratis te downloaden. Je hebt iOS 6 of nieuwer nodig en 3,9MB aan vrije opslagruimte voor de installatie.

Google Analytics

Google LLC

Gratis via App Store

Google Analytics
Google Analytics
Google Analytics
Google Analytics
Google Analytics
Google Analytics
Google Analytics
Google Analytics
Google Analytics
Google Analytics
Google Analytics
Google Analytics
Google Analytics
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu