Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Praat hardop tegen de Google Assistant op je iPhone met Google Allo 2.0

27 oktober 2016, 13:54
2 min leestijd
Praat hardop tegen de Google Assistant op je iPhone met Google Allo 2.0
Google Allo

Google Allo

Gratis

Reviewscore

8

Google’s chat-app Allo maakt vandaag de overstap naar versie 2.0. De slimme berichtendienst ondersteunt nu ook gesproken opdrachten en laat je kliederen op foto’s. Dit is er allemaal nieuw in Google Allo 2.0.

Lees verder na de advertentie.

Google Allo 2.0 laat je praten tegen de Assistant

Google wil berichtendiensten als WhatsApp en iMessage letterlijk te slim af zijn. Door de nieuwe Google Assistant bij Allo in te bouwen. Deze is vanaf versie 2.0 van de app dichterbij dan ooit, dankzij de nieuwe microfoonknop.

Door deze in te drukken kun je een stemopdracht aan de Google Assistant geven, net zoals je dat bij Siri doet. Het grote verschil hierbij is dat de Assistent je aanmoedigt om een gesprek te voeren, in plaats van slechts een enkele spraakopdracht te versturen. Je opent deze spraakfunctie door het chatgesprek met de Assistant te openen en vervolgens op de Microfoon te tikken.

Je kunt de Assistant gebruiken om een trailer op te zoeken van een film, maar ook om een spelletje te spelen en antwoord te geven op prangende vragen. Jammer genoeg ondersteunt Allo de Nederlandse taal echter nog niet, dus zul je vooralsnog in het Engels tegen de virtuele assistent van Google moeten praten.

Ook heeft Allo goed gekeken naar WhatsApp en Snapchat, zo blijkt uit de Google Allo 2.0 update. Als je nu een afbeelding verstuurt, kun je er namelijk voor kiezen om deze te versieren met een tekening. Tot slot maakt Google het mogelijk om vanuit een melding te reageren op een bericht. Wel zo handig, want zo hoef je Allo niet eens te openen als je een notificatie ontvangt.

De update voor Google Allo is nu beschikbaar voor iOS. Toen de app een tijdje terug verscheen, schreven we er een uitgebreide review over. Vooral de integratie van de digitale assistent in een chat-app vinden we erg interessant, al zul je wel je vrienden moeten overhalen om naar een nieuwe chat-app over te stappen.

Lees ook: Google Allo: gloednieuwe chat-app is slimmer dan de rest

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu