Google Agenda voegt Spotlight en verbeterd overzicht toe

Erwin Vogelaar
7 november 2016, 20:23
2 min leestijd
Google Agenda voegt Spotlight en verbeterd overzicht toe
Google Agenda

Google Agenda

Gratis

Reviewscore

7,5

Met de nieuwste update krijgt Google Agenda Spotlight-ondersteuning, verbeterde overzichten als je jouw iPhone horizontaal of verticaal houdt en meer.

Lees verder na de advertentie.

Google Agenda Spotlight

Google heeft vandaag al een flinke update voor Gmail uitgerold met onder andere een nieuw design en een verbeterde zoekfunctie, maar ook Google Agenda is aan de beurt met een bescheiden stapel nieuwe opties. De belangrijkste toevoeging is dat je nu via Spotlight kunt zoeken. Via deze ingebouwde zoekfunctie van iOS kun je afspraken, herinneringen en doelen vinden in je agenda.

google agenda spotlight

Het is nu ook makkelijker om snel een overzicht te krijgen van je agenda inclusief alle afspraken. Zoals je in bovenstaande screenshot ziet, kun je makkelijk wisselen tussen het zien van een enkele week of een hele maand door enkel het draaien van je iPhone. Heb je de telefoon rechtop vast, dan zie je de volledige maand voor je, terwijl je na een kwartslag draaien alleen de huidige week gepresenteerd krijgt.

De laatste toevoeging is dat het nu mogelijk is om alternatieve agenda’s toe te voegen. Dit zijn agenda’s waarbij de dagen, weken en maanden niet geteld worden als in de jaartelling die wij gewend zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een agenda die wordt opgebouwd rond de maanstanden. Daarnaast kunnen zakelijke gebruikers van G Suite, voorheen Google Apps for Work, vanaf nu via de app gasten aan afspraken toevoegen en de app automatisch geschikte tijden voor vergaderingen laten opzoeken.

Google Agenda downloaden

Google Agenda is gratis te downloaden in de App Store via onderstaande link. Voor de app heb je 141MB vrije ruimte nodig. Ook moet je een toestel hebben dat minimaal op iOS 8.0 draait. Helaas is de fijne agenda-app van Google nog steeds niet beschikbaar voor iPad. Op een groter scherm zou het maandoverzicht pas echt goed tot zijn recht komen. Hopelijk komt deze versie snel.

Google Agenda

Google LLC

Gratis via App Store
Via: 9to5mac
Categorie: Productiviteit
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's