Oogappels #12: Met Google Agenda start je het nieuwe jaar georganiseerd
Lars Paymans
Google Agenda

Google Agenda

Gratis

Onze score

8,5

De start van een nieuw jaar is het beste moment over te stappen op een nieuwe agenda-app. In deel 12 van onze Oogappels-rubriek leggen we uit waarom Google Agenda onze favoriet is.

Google Agenda review: onze favoriete agenda-app

Google Agenda is nog geen twee jaar oud voor iOS, maar is in die tijd uitgegroeid tot de beste kalender en agenda-app voor de iPhone. Door de combinatie van een toegankelijk design, slimme functies en diepe integratie met je Google-account, is het erg makkelijk om de app georganiseerd te houden. Geen overbodige luxe voor een agenda.

Google Agenda review

Het grote voordeel dat Google Agenda heeft ten opzichte van veel andere agenda-apps, zie je al terug in de naam. Omdat de app rechtstreeks uit de keuken van Google komt, heb je een Google-account nodig om de app te gebruiken. Na het inloggen kun je onder meer je Gmail-account linken, zodat afspraken, vluchttijden en andere tijdsgebonden info automatisch in de Agenda-app wordt geïmporteerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Voor volle en lege agenda’s

De app oogt erg simpel door de kleurrijke vlakken, maar geeft je ondertussen wel alle vrijheid om de agenda zo in te delen als je zelf wilt. Wel zo handig, want dit zorgt ervoor dat Google Agenda bij een grote groep verschillende gebruikers past.

Kies bijvoorbeeld voor een maandweergave als je relatief weinig verschillende afspraken hebt, of een dagweergave om van uur tot uur te zien wat er van je verwacht wordt. De felgekleurde vlakken worden door de app benut om verschillende afspraken van elkaar te onderscheiden. Zo weet je met een blik op je agenda welke soort afspraken er op je wachten, zonder een letter gelezen te hebben.

Google Agenda review

De doelfunctie van Google Agenda verdient ook een speciale vermelding, al is het maar omdat je hiermee heel gemakkelijk je goede voornemens in kunt plannen. Door bijvoorbeeld ‘Drie keer per week sporten’ als doel in te stellen, zoekt Google naar gaatjes in je agenda om deze momenten in te plannen.

Zo hoef je zelf niet op zoek naar het beste moment om naar de sportschool te gaan, wat het ook lastiger maakt om dit weer uit te stellen. Google Agenda is niet alleen een handig hulpmiddel om je persoonlijke afspraken op orde te hebben. Door verschillende accounts toegang te geven tot een agenda, kun je snel en gemakkelijk een planning voor jou en je collega’s, je gezin of familie opstellen.

Google Agenda downloaden

Google Agenda is gratis te downloaden in de App Store en heeft net zoals de andere diensten van Google ook een robuuste webversie. Hierdoor schakel je gemakkelijk tussen je agenda op je desktop en die op je iPhone. Door in te loggen met je Google-account verschijnen alle wijzigingen, afspraken en andere gegevens automatisch op al je gekoppelde apparaten. Daar kan geen papieren agenda tegenop.

Google Agenda

Google LLC

8,8 (4601 reviews)
Gratis via App Store

Lees ook onze andere Oogappels

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.