Google-app geüpdatet met 3D Touch en iPad multitasking

Rutger Otto
12 december 2015, 13:12
2 min leestijd
Google-app geüpdatet met 3D Touch en iPad multitasking
Google

Google

Gratis

Reviewscore

8,5

De officiële zoek-app van Google is van een nieuwe versie voorzien in de App Store. Met Google 11.0 maakt de app gebruik van de nieuwe funcies van iPhone en iPad.

Lees verder na de advertentie.

Google 3D Touch ondersteuning

Op de iPhone 6S kun je nu harder op het app-icoon van Google drukken om 3D Touch te gebruiken. Er klapt dan een klein menuutje uit met drie mogelijkheden. Zo kun je direct zoeken, een zoekopdracht met je stem openen of meteen naar het zoeken van plaatjes gaan. De opties op de iPhone zijn dus vooral bedoeld als snelkoppelingen naar onderdelen binnen de app, zodat je weinig tijd verliest.

google 3d touch

Multitasken op iPad

Ook op de iPad heeft Google nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Met versie 11 kunnen gebruikers gaan multitasken. Dat is handig, want als je bijvoorbeeld een artikel op een website leest en je wil iets opzoeken, kun je dat snel doen door de Google-app in beeld te brengen. Op de iPad Pro, iPad Air, iPad Air 2 of iPad mini 2 of nieuwer kun je Slide Over gebruiken om Google over een andere app te schuiven, waarna je de zoekterm kan invoeren. Naast Slide Over is ook Split View beschikbaar, zodat je links bijvoorbeeld Safari open hebt staan en rechts Google.

Verder handig is dat Google nu de openingstijden van winkels en restaurants toont tijdens de feestdagen. Weet je meteen waar je wel en niet terecht kunt. Eerder voegde Google al de functie toe waarmee je in een handige grafiek bij locaties kunt checken op welke momenten van de dag het het drukst is. Deze informatie is te bekijken als je bijvoorbeeld zoekt naar een restaurant en daarop door klikt. Dat werkt overigens ook als je gewoon via de Safari-browser zoekt met Google.

Google downloaden

De Google-app voor iOS is gratis te downloaden. Hij werkt met iOS 8 of nieuwer en voor de installatie is 75,6MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Google

Google

Gratis via App Store

Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu