GlovePod: Je iPod bedienen met handschoenen aan

Redactie
26 december 2009, 12:48
1 min leestijd
GlovePod: Je iPod bedienen met handschoenen aan

De afgelopen dagen was het redelijk koud in Nederland. De dikke jassen, sjaals en handschoenen zijn dus weer tevoorschijn gekomen. Een jaarlijks terugkerend probleem komt dus ook weer naar boven: Hoe kan ik mijn iPod bedienen met handschoenen aan? Hier hebben een aantal ontwikkelaars iets voor ontwikkeld dat GlovePod heet.

GlovePod

Met GlovePod kan je je iPod besturen met je handschoenen aan. Dit werkt goed omdat het je iPod laat bedienen met de fysieke knoppen van de iPhone. Na het installeren van de modificatie zullen namelijk de volumeknoppen veranderen in iPodknoppen. Met het bovenste knopje ga je een nummer verder, en met het onderste knopje ga je een nummer terug.

De modificatie werkt alleen als je in het lockscreen dubbel op de homeknop klikt. Als je dit doet zie je een klein stukje van je scherm in knoppen veranderen waarmee je je iPod normaal bedient. Als dit scherm er niet staat werken de volumeknoppen zoals je nu gewend bent.

Lees verder na de advertentie.

GlovePod is gratis te downloaden uit de gratis repo’s van Cydia. Na de installatie raad ik een reboot aan, want bij mij werkte het niet in één keer goed na de respring. Na een herstart van mijn iPhone werkte alles wel goed.

Spotlights: Cydia, iPod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's