Samen met vrienden afkicken van je iPhone-verslaving met deze app

Michel van 't Klaphek
16 februari 2019, 13:11
2 min leestijd
Samen met vrienden afkicken van je iPhone-verslaving met deze app
Goldilocks - Reduce Phone Use

Goldilocks - Reduce Phone Use

Gratis

Reviewscore

7,5

Vind je het lastig om je iPhone-verslaving te doorbreken? Misschien lukt het wanneer je samen met vrienden probeert af te kicken. Dat, en meer, kan met deze nieuwe app.

Lees verder na de advertentie.

Goldilocks: samen smartphoneverslaving tegengaan

Langzamerhand dringt het besef door dat telefoonverslaving een serieus probleem is. Niet voor niets probeert Apple met iOS 12 ervoor te zorgen dat je verstandiger met je iPhone omgaat, bijvoorbeeld met de introductie van Schermtijd. Sommige mensen vinden het echter moeilijk om zelfstandig hun probleem aan te pakken en ‘kicken’ liever in groepsverband af. Dat is waar Goldilocks voor zorgt.

Goldilocks

De nieuwe app doet in basis hetzelfde als een hele hoop andere programma’s, maar dan met een twist. Je gaat namelijk samen met vrienden de strijd aan tegen je smartphoneverslaving. Dit werkt heel simpel. Na het installeren moet je aangeven hoe vaak je je iPhone maximaal per dag wilt oppakken, bijvoorbeeld 80 keer. Vervolgens nodig je vrienden uit, waarna je in het startscherm ook hun statistieken kunt zien.

Lees ook: Gids: Zo maakt iOS 12 je iPhone minder verslavend

Elkaar steunen

Je ziet zo hoe vaak zij hun iPhone vandaag al hebben ontgrendeld, hoeveel tijd dit heeft gekost en of ze op schema liggen om de doelstelling te behalen. Uiteraard kun je niet zien welke apps en programma’s ze gebruiken. Wel kun je elkaar via de app berichtjes sturen om zo een hart onder de riem te steken. Bovendien probeert Goldilocks alle groepsleden individueel te motiveren door zo nu en dan een notificatie te sturen.

De effectiviteit van Goldilocks valt of staat dus met de welwillendheid van je vriendengroep. Groepsdruk kan positief werken, maar natuurlijk ook de andere kant opslaan. Wanneer niemand gemotiveerd is om zijn of haar smartphoneverslaving te doorbreken gaat er waarschijnlijk weinig gebeuren. Goldilocks is gratis te downloaden. De app heeft toegang nodig tot je locatie zodat hij kan meten hoe vaak je scherm ontgrendeld wordt.

Goldilocks - Reduce Phone Use

Honeybear Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu