De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Hoe het voelt om in de stad rond te lopen die Godzilla verwoest

Rutger Otto
16 mei 2014, 10:25
2 min leestijd
Hoe het voelt om in de stad rond te lopen die Godzilla verwoest

De nieuwe Godzilla film draait in de bioscoop. Fans kunnen zich alvast voorbereiden of nagenieten met de app Godzilla Aanvalszone. Daarin bestuur jij een soldaat die afdaalt naar de stad die door Godzilla wordt gesloopt.

Lees verder na de advertentie.

godzilla aanvalszone klein

Zestig jaar na het origineel en 15 jaar na de slechte Hollywood-remake draait er weer een nieuwe Godzilla film in de bioscoop. De film gaat over wetenschapper Joe Brody (gespeeld door Breaking Bad-ster Bryan Cranston) die erachter komt dat de verwoesting van kerncentrale Fukushima niet zomaar is ontstaan. Ondertussen breekt de hel aan land los. Godzilla is een reusachtig, hagedisachtig monster dat uit de zee komt om San Francisco te verwoesten.

Warner Bros heeft voor de gelegenheid een gratis game in de App Store gezet, om mensen vast warm te maken voor de film. Je speelt niet met Godzilla, maar met een soldaat. In het spel komen enkele memorabele scenes uit de film naar voren.

Ontwijken door te kantelen

Tijdens de eerste missie spring je met een groep parachutisten uit een vliegtuig om in de stad te landen. Je moet de andere parachutisten ontwijken door je iPhone te kantelen. Met icoontjes wordt aangegeven of je bijna botst. Hetzelfde geldt voor de volgende missie, waarin je een plek zoekt om te landen, maar instortende gebouwen moet ontwijken.

Gaaf gedaan is dat je tijdens het spel steeds een glimp opvangt van het grote monster dat langs de gebouwen struint. Eenmaal geland krijg je een geweer in je handen en moet je door de ogen van de soldaat over het puin een weg zoeken naar veiligheid. Onderweg red je mensen en ren je weg voor Godzilla.

Download Godzilla aanvalszone

Godzilla Aanvalszone is redelijk kort en af en toe wat frustrerend door de besturing. Toch geeft het een aardige indruk van de sfeer uit de film. Je kunt het spel gratis downloaden voor apparaten met iOS 5 of hoger. Er is 91,5 MB aan vrije opslagruimte benodigd.

GODZILLA: AANVALSZONE

Warner Bros.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

GODZILLA: AANVALSZONE
GODZILLA: AANVALSZONE
GODZILLA: AANVALSZONE
GODZILLA: AANVALSZONE
GODZILLA: AANVALSZONE
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu