Gmail krijgt vertrouwelijke modus: zo verstuur je mails die zichzelf verwijderen
Lars Paymans
Gmail van Google

Gmail van Google

Gratis

In Gmail kun je voortaan mails versturen die zichzelf weer verwijderen, niet af te drukken zijn en niet gedownload kunnen worden. Zo gebruik je de vertrouwelijke modus op je iPhone en iPad.

Gmail vertrouwelijke modus nu beschikbaar

De meest recente update van Gmail voegt met de vertrouwelijke modus een mooie nieuwe functie toe. Net zoals in apps als WhatsApp, Instagram en Snapchat kun je hiermee een bericht versturen dat zichzelf na een bepaalde tijd weer wist.

Gmail Vertrouwelijke Modus

Zo verstuur je een mail in de Gmail vertrouwelijke modus

  1. Open Gmail en zorg dat de app is bijgewerkt;
  2. Maak een nieuwe e-mail aan;
  3. Tik op de drie bolletjes in de rechter bovenhoek van het scherm;
  4. Kies ‘vertrouwelijke modus’;
  5. Voer een verlooptijd, toegangscode en/of andere opties in;
  6. Druk op het vinkje in de rechter bovenhoek van het scherm.

Je hebt de keuze om een mail minimaal één dag tot maximaal vijf jaar te laten staan, daarna wordt de volledige inhoud uit de mailbox van de ontvanger gewist. Ook kun je ervoor kiezen om een toegangscode in te stellen, zodat niet iedereen zomaar de inhoud kan bekijken. Handig als je weet dat iemand zijn inbox deelt met meerdere mensen. In het nieuwe instellingenscherm kun je ook aanvinken dat een bericht niet gedownload of afgedrukt kan worden.

De functie komt bijvoorbeeld van pas voor vertrouwelijke informatie, of documenten waarvan je niet wil dat deze ergens in een mailbox blijven rondslingeren. Gmail hoopt hiermee jou de controle te laten behouden over de informatie die je verstuurt. Al kan iemand een dergelijk bericht natuurlijk altijd nog permanent vastleggen door een screenshot of iPhone-schermopname te maken.

Gmail van Google

Google LLC

8 (36 reviews)
Gratis via App Store

Lees meer over Gmail

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.