De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Gmail-app voor iOS krijgt nieuw design, betere zoekfunctie en meer

Lars Paijmans
7 november 2016, 18:53
2 min leestijd
Gmail-app voor iOS krijgt nieuw design, betere zoekfunctie en meer
Gmail - E-mail van Google

Gmail - E-mail van Google

Gratis

Reviewscore

8

Het heeft even geduurd, maar Google heeft de officiële Gmail-app een gloednieuw uiterlijk gegeven, verbetert de zoekfunctie en meer. Dit zijn de belangrijkste 5 veranderingen van de Gmail update op een rij.

Lees verder na de advertentie.

1. Gmail update: design vernieuwd

Het eerste wat je opvalt als je de Gmail update installeert is het compleet nieuwe design. Weg is de wat rommelige indeling om een kleurrijk ontwerp met heldere witte en rode kleuren te tonen. Dit maakt je inbox direct een stuk overzichtelijker dan voorheen en zorgt ervoor dat teksten beter leesbaar zijn.

Gmail update

2. Snellere prestaties en zoekresultaten

In een bericht laat Google weten dat de snelheid van de Gmail-app er merkbaar op vooruit is gegaan. Dit merk je als je gaat zoeken in je mailbox maar ook bij het openen van berichten en het verversen van je inbox.

3. Archiveer mails door te swipen

Je kunt in de Gmail-app nu gemakkelijk gelezen mails archiveren, net zoals je dit ook doet in de Inbox by Gmail-app. Door van links naar rechts over de mail te vegen kun je hem direct archiveren, zodat hij uit je inbox-scherm is verdwenen. Een stuk sneller dan voorheen dus, toen je nog een mail afzonderlijk moest openen om hem te archiveren.

4. Maak verzonden mails ongedaan

Als je Gmail gebruikt, is het ongetwijfeld al een keer gebeurd dat je een stomme spelfout in je titel zet, de bijlage vergeet of een andere fout maakt. In plaats van er een correctie-mail achteraan te sturen, kun je een verzonden mail nu ongedaan maken vlak nadat je hem verzonden hebt. Dit doe je door op de ‘Undo’ knop te drukken die onderin beeld verschijnt. Wees er wel snel bij, want na een paar seconden is de mail echt verzonden en kun je hem niet meer terughalen.

5. Sneller en beter zoeken

De zoekfunctie van Gmail heeft ook een fijne upgrade gekregen. Zo worden zoektermen automatisch aangevuld en kun je naast mails nu ook specifiek naar bijlagen zoeken. De update voor Gmail is vanaf nu voor iedereen beschikbaar als update in de App Store.

Gmail - E-mail van Google

Google LLC

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu