Zo kun je mailtjes snoozen met de Gmail-app voor iOS
Wouter Nijsen
Gmail van Google

Gmail van Google

Gratis

Onze score

8

Kort voordat Google I/O 2018, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van de zoekgigant, van start gaat, is er een update beschikbaar voor de Gmail-app. Het is voortaan mogelijk om mailtjes te snoozen, en dit is hoe het werkt.

Gmail snoozen: zo werkt het

De nieuwe feature is handig wanneer je een mailtje ontvangt, maar niet meteen tijd hebt om erop te reageren. Door de mail dan te snoozen, stel je ‘m uit tot een later moment om het bericht dan alsnog weg te werken. Het mailtje verschijnt dan opnieuw in je inbox. Die functie ken je wellicht van Inbox by Gmail, de alternatieve mail-app van Google.

gmail snoozen

Een mailtje uitstellen is simpel: tik op het bericht en vervolgens het knopje rechtsboven (met de drie puntjes) om de opties te openen. Selecteer hier ‘Snoozen’ en kies een tijdsstip waarop je opnieuw aan de e-mail wil worden herinnerd. Dat kan bijvoorbeeld later vandaag zijn, maar ook morgen of pas in het weekend. Ook is het mogelijk om zelf een datum en tijd te kiezen, wat handig is als je de mail voor een bepaald moment moet beantwoorden.

Nieuw design van Gmail

Onlangs kreeg Gmail een gloednieuw uiterlijk, waarmee Google een aantal ingrijpende veranderingen doorvoert. Naast een fris ontwerp, dat er moderner en opgeruimder uitziet, zit ook de Snooze-knop in deze update verwerkt. Verder kreeg Gmail slimme reminders, smart reply’s voor Engelse mails en suggesties voor nieuwsbrief-uitschrijvingen. In het onderstaande artikel lees je hier meer over.

Gmails nieuwe design is nu beschikbaar: 6 verbeteringen op een rij

Gmail van Google

Google LLC

8,2 (4056 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.