Gmail iPhone app vernieuwd met handige tabs

Wie per dag veel mails stuurt en ontvangt, kent het probleem: op het relatief kleine scherm van je iPhone raak je het overzicht soms nogal snel kwijt. De Gmail iPhone app was daarop geen uitzondering, maar hoopt daar met meer sorteermogelijkheden verandering in te brengen.

GmailJe kunt door de update vanaf nu je mailbox opsplitsen door vier labels te kiezen voor je berichten: sociaal (Facebook en Twitter), reclame (aanbiedingen van bijvoorbeeld Groupon of Scoupy), updates (bijvoorbeeld afschriften of bevestigingen) en forums. De rest van de berichten blijft in het hoofdoverzicht staan.

Hierdoor scheidt Gmail vanaf nu de meestal automatisch verzonden mails automatisch van persoonlijke berichten. Om een bericht handmatig te verplaatsen tik je op het driehoekje rechtsboven en selecteer je ‘verplaatsen’. Vervolgens kun je zelf kiezen in welk mapje een e-mail thuishoort.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nieuwe gebruikers van Gmail krijgen de nieuwe indeling automatisch te zien. Mensen die Gmail al gebruikten moeten de nieuwe indeling eerst op hun computer activeren voordat het ook in de app werkt. Ga daarvoor naar de Gmail-site, log in en klik rechtsboven op het tandwiel. Onder ‘inbox configureren’ kun je aanvinken van welke van de nieuwe categorieën je gebruik wil gaan maken.

Kies zelf welke notificaties de Gmail iPhone app je laat zien

De update brengt nog een (kleinere) vernieuwing met zich mee: door de nieuwe indeling kun je nu ook kiezen van welke e-mails je een melding krijgt. Wie nog steeds van alle berichten een notificatie wil krijgen, selecteert ‘alle nieuwe e-mail’. Als je dat echter teveel vindt, kun je het beste ‘alleen primair’ (alleen mails in het hoofdoverzicht) selecteren. Deze meldingen zijn overigens ook nog steeds uit te schakelen door voor ‘geen’ te kiezen.

Gmail van Google

Google LLC

Gratis via App Store
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.