iOS-versie Gmail integreert eindelijk clouddienst Google Drive
Gijs Ettes

De nieuwste versie van de Gmail iOS-app integreert eindelijk de mogelijkheden van clouddienst Drive. Vanaf nu kun je gemakkelijk e-mailbijlagen opslaan in Google Drive, wat natuurlijk ruimte op je iOS-apparaat bespaart.

Voeg Drive-bestanden toe in Gmail iOS-versie

gmail iosDe integratie van Google Drive biedt nog een ander voordeel. Je kunt na de update ook direct bestanden van Drive invoegen in je e-mails. Tot slot biedt de vernieuwde Gmail iOS-app de mogelijkheid om je profielfoto aan te passen en de optie om te selecteren welke Gmail-accounts zichtbaar zijn in de app. Verborgen accounts blijven gewoon ingesteld, zodat je ze later eventueel alsnog kunt bekijken.

De update voor Gmail is via onderstaande link te downloaden en vereist iOS 6+ en iets meer dan 9MB aan vrije opslagruimte. Google Drive, dat begin deze maand een update ontving die voornamelijk bugfixes met zich meebracht, weegt 30MB en vereist iOS 7 of nieuwer.

Gmail van Google

Google, Inc.

9 (4 reviews)
Gratis via App Store

Google Drive - online bestands

Google, Inc.

9 (46 reviews)
Gratis via App Store

How-to: Gmail op de iPhone en iPad instellen

Hieronder beschrijven we in een viertal stappen hoe je Gmail op je iOS-apparaat instelt. Lukt het niet? Check dan onze uitgebreide tip!

  1. Log met een willekeurig systeem in op www.gmail.com.
  2. Ga naar Opties, dan Instellingen voor Gmail.
  3. Klik op Doorsturen en POP/IMAP.
  4. Vink IMAP inschakelen aan.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.