Gmail app voor iPhone uitgebracht
Redactie

Er werd al langer over gesproken; Google zou binnenkort een Gmail app voor de iPhone uitbrengen. Vandaag staat de app online in de App Store.

Eerder werd bekend dat Google druk bezig was met het ontwikkelen van een Gmail app voor de iPhone. Nu het vandaag eindelijk zover is, zijn de eerste reacties positief. De app voegt functies toe die nog niet eerder beschikbaar waren op de iPhone. Hiervoor konden iPhone-gebruikers wel mailen via de iOS mail applicatie, maar hiermee worden lang niet alle Gmail functies ondersteund. Een fijne nieuwe functie is dat het nu mogelijk is om berichten in verschillende secties, prioriteiten en niveau’s in te delen.

De moeite waard?

De app ondersteund push, wanneer er een nieuw bericht binnenkomt verschijnt er direct een notificatie op je iPhone. Verder zijn de zoekfuncties, het aanvullen van contactpersonen, berichten labelen of markeren ook in de app verwerkt. De vormgeving is overzichtelijk en ronduit mooi gemaakt. Kortom; zeker de moeite waard. De app is nog niet te krijgen in de Nederlandse App Store, wanneer hij beschikbaar komt in Nederland zal hij te downloaden zijn via deze link.

Bijgewerkt: De Gmail app is kort na de lancering weer offline uit de App Store gehaald. Veel gebruikers hebben problemen met de push-functie. De app komt weer online als deze bug is opgelost.

 

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.