Gmail app nu ook in berichtencentrum
Redactie

De officiële Gmail app voor iOS van Google heeft vandaag een belangrijke update gekregen, vanaf nu ondersteunt de applicatie ook het berichtencentrum. Je kan dus de voorvertoning van je Gmail mailtjes lezen in het balkje dat je op je scherm naar onder schuift, dat bespaart heel wat moeite.

Uitgebreide opties

gmail berichten

afbeelding via 9to5mac

Het berichtencentrum is uitgebreider dan push-notificaties. Bij push-notificaties krijg je een blauw balkje midden in het beeld, niet handig wanneer je bijvoorbeeld een spelletje aan het spelen bent. In berichtencentrum kan je ook aan de bovenkant van je scherm een subtiele melding van een mailtje krijgen, die automatisch weer weggaat. Mocht je een mailtje ondanks de melding gemist hebben, dan kan je altijd nog even kijken hoeveel mailtjes je hebt als je het ‘schuifje’ naar onder sleept.

In de update zijn ook nog een aantal andere dingen aangepast; je blijft in de app bijvoorbeeld langer aangemeld. Voorheen werd je steeds uitgelogd en moest je dus vaak inloggen om je mail te bekijken, dit hoeft dus niet meer. Tevens is er de functie ‘verstuur als’ aan de app toegevoegd, deze functie was al langer beschikbaar in de desktop versie van Gmail.

[app 422689480]

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.