Glorkian Warrior, de liefdesbaby van Super Mario en Moon Patrol
Wouter Nijsen

Glorkian Warrior is de liefdesbaby die Super Mario en Moon Patrol nooit hebben gekregen. Dat is de eerste indruk die je krijgt als je de gestoorde beelden van de game bekijkt. Aankomende donderdag wordt het spel beschikbaar gesteld in de App Store.

In Glorkian Warrior: The Trials of Glork, zoals de titel voluit heet, worden meerdere genres samengesmolten. De game begon aanvankelijk als een Kickstarter-project in 2010, maar door vele donaties en aandacht is het Pixeljam Studios gelukt om er een opzichzelfstaande game van te maken.

In Glorkian Warrior, die samen met app-ontwikkelaar James Kochalka is ontworpen, zijn veel elementen uit andere games te herkennen. Zo is het platformen duidelijk geïnspireerd op Mario en Metroid, terwijl het schieten veel weg heeft van Galaga en Moon Patrol. Sommige stukken zijn weer net zo snel als Canabalt en Dino Run.

Glorkian Warrior release

De stijl die Glorkian Warrior omvat, is handgeschreven en gebaseerd op eerdere games van Pixeljam Games. Er is een hoop (luchtige) dialoog tussen de personages, hetgeen de game een humoristisch tintje moet geven. De verwachting is dat de supersnelle arcadegame donderdag op 13 maart gratis beschikbaar wordt in de App Store.

Glorkian Warrior

Pixeljam

€ 3,49 via App Store

Glorkian Warrior
Glorkian Warrior
Glorkian Warrior
Glorkian Warrior
Glorkian Warrior

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.