3 gloednieuwe iPhone-spellen die je niet mag missen

Rutger Otto
18 januari 2015, 14:44
2 min leestijd
3 gloednieuwe iPhone-spellen die je niet mag missen

Elke week komen er een hoop nieuwe iPhone-spellen bij in de App Store en daar zit altijd wel wat moois tussen. Deze week werden onder meer Shadowmatic en het Nederlandse Gunslugs 2 aangeboden.

Lees verder na de advertentie.

Shadowmatic

TRIADA Studio

€ 4,99 via App Store

Shadowmatic is de ‘Keuze van de redactie’ in de App Store. Dat betekent dat Apple de game aanraadt aan klanten. Waarom is wel duidelijk als je het spel speelt, want het is een mooi puzzelspelletje. In Shawdowmatic zweven er abstracte kunstwerken in de lucht waar een lamp op schijnt. Op de muur zie je zodoende een schaduw. Aan jou de taak om het object zo te draaien dat er op de muur met de schaduw een silhouet verschijnt van een figuur. Veel beloning heeft de game niet, maar het draaien van de objecten geeft al voldoening genoeg: interactieve kunst!

Gunslugs 2

Pascal Bestebroer

€ 3,49 via App Store

Gunslugs 2 is een Nederlandse game en vanzelfsprekend het vervolg op het eerste deel van Gunslugs. De game laat zich het beste omschrijven als een soort Metal Slug. Het heeft dan ook dezelfde lastige en over-the-top gameplay als dit soort oude 2d-platformshooters. Daarbij zorgt het pixelstijltje voor de nodige chaos op het scherm. Gelukkig speelt de game als een trein en is het voor oldskool-fans een echte must-play.

Bowling Central - Online multiplayer, Puzzles, Tournaments, Apple TV support, Free game!

Rolocule Games Private Limited

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Je hebt geen Wii U nodig om te kunnen bowlen op je tv. Als je een iPhone én Apple TV hebt, ben je al een heel eind. De app Bowling Central stelt je in staat om je iPhone te gebruiken als controller om virtuele bowlingballen op je tv-scherm te gooien, net zoals het op de spelcomputer van Nintendo werkt. De game registreert de beweging die je met de iPhone maakt om de baan van de bal te bepalen.

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu