Kleurrijke wereldklok en handige wekker in Globo
Wouter Nijsen

Marco Torretta heeft zijn sporen als app-ontwikkelaar inmiddels ruim verdiend. Deze week gooit de bekende app-maker opnieuw hoge ogen met zijn nieuwe visuele pareltje Globo waarmee je in één oogopslag ziet hoe laat het in jouw favoriete landen is.

Natuurlijk, in de App Store zijn er tientallen, misschien zelfs honderden apps beschikbaar die de tijd in diverse landen overzichtelijk tonen. Torretta was zich daar van bewust en besloot een aantal zaken anders in te steken.

Zo heeft de ontwikkelaar duidelijk aandacht besteed aan het uiterlijk van de app. De menu’s ogen strak en zijn kleurrijk vormgegeven. En niet alleen aan de tijd zie je hoe laat of vroeg het is in een land, maar ook aan de kleur.

Offline informatie raadplegen in Globo

GloboHoe lichter de kleur, des te vroeger het tijdstip in het betreffende land. En hoe later het ergens is, hoe donkerder de kleur wordt. Uiteindelijk vormt de kleur paars (als het ’s nachts is) het eindstation. Globo heeft tevens voor ieder land specifieke informatie verzameld. Die varieert van de afstand van de locatie tot jou of tot de tijdzone van een land. Alle gegevens zijn ook in de offlinemodus gemakkelijk te raadplegen. Ten slotte heeft Globo als leuk extraatje een wekker.

Globo is te downloaden voor een kleine euro via de App Store. De app is iets meer dan 1MB groot en vereist iOS 7 of nieuwer.

Globo - World Clock and Weather

Marco Torretta

€ 0,99 via App Store

Globo - World Clock and Weather
Globo - World Clock and Weather
Globo - World Clock and Weather
Globo - World Clock and Weather
Globo - World Clock and Weather

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.