Giphy Says: handige gif-app verandert spraak in geschreven tekst

Lars Paijmans
5 april 2017, 13:41
2 min leestijd
Giphy Says: handige gif-app verandert spraak in geschreven tekst

Woorden intypen is ouderwets. De nieuwe app Giphy Says verandert de dingen die je zegt direct in spraakwolkjes en maakt er direct een gif van.

Lees verder na de advertentie.

Giphy Says verandert spraak in geschreven tekst

Giphy is al jaren de plek waar je moet zijn voor alles wat met gifs te maken heeft. Onder die positie zet Giphy vandaag een streep met de nieuwe Says-app. Zoals de naam al doet vermoeden, staat spraak hierbij op de eerste plaats. Nadat je de app toegang hebt gegeven tot je camera en microfoon, kun je direct beginnen met opnemen. Tijdens het opnemen van een gif, luistert Giphy Says mee naar wat je zegt. Je woorden worden vervolgens live uitgeschreven in een tekstballon op je scherm.

Giphy Says

Hoewel ook Nederlandse woorden herkend worden, heeft de app moeite om snelle praters bij te houden. Nadat je de tekst hebt ingesproken, kun je nog leestekens toevoegen door op de letters te tikken. Na afloop kun je jouw creatie direct delen via nagenoeg alle sociale netwerken. Of je slaat de gif gewoon op in je camerarol. Door van links naar rechts over het scherm te vegen, blader je door de verschillende manieren waarop Giphy Says de tekst in beeld kan brengen.

Mooi op tijd

Giphy heeft de app bewust zo simpel mogelijk gehouden. De enige optie is opnemen, de flitser aan- en uitzetten en schakelen tussen de front- en achterste camera van je iPhone. De timing van Giphy Says is opvallend, omdat Apple ook op het punt staat om een camera-app te lanceren die spraak omzet in geschreven tekst. Bij Clips is het echter nog maar de vraag of ook de Nederlandse taal al vanaf dag een wordt ondersteund. Giphy Says is vanaf nu gratis te downloaden voor iOS. Je hebt iOS 10 of nieuwer nodig om de app te gebruiken.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen