Nieuwe Mac-app van Giphy laat je heel gemakkelijk gifjes maken

Rutger Otto
9 april 2016, 16:14
2 min leestijd
Nieuwe Mac-app van Giphy laat je heel gemakkelijk gifjes maken
GIPHY Capture. The GIF Maker

GIPHY Capture. The GIF Maker

Gratis

Reviewscore

8

Giphy is dé website om naartoe te gaan als je een gifje zoekt. Nu heeft de site een app uitgebracht voor de Mac, waarmee je ze enorm gemakkelijk zelf kunt maken.

Lees verder na de advertentie.

Giphy Mac-app

Ze zijn enorm populair op het internet. Gifjes. Gebruikers kunnen zelfgemaakte gifjes toevoegen aan de website van Giphy, waar je in alle categorieën en via zoekwoorden enorm veel gifs kunt vinden. Die kun je dan delen via het internet, want soms zegt een bewegend plaatje meer dan duizend woorden.

Giphy is wat dat betreft enorm populair. De gifjesdienst is bijvoorbeeld standaard opgenomen in apps als Twitter en Telegram. Ook kun je een Giphy-bot instellen voor andere apps, zoals Facebook Messenger en Slack. Er zijn al verschillende tools om gifjes te maken, één van de beste tools daarvoor was altijd Gif Brewery 3 voor de Mac, maar nu maakt Giphy het nog gemakkelijker met zijn eigen programma.

giphy mac-app

Gifjes maken

Met de app Giphy Capture, The Gif Maker, kun je dus zelf bewegende afbeeldingen maken van je scherm. De app heeft een scherm dat je kunt vergroten of verkleinen, zodat je precies het deel van het scherm vastlegt dat jij wil. Vervolgens druk je op de rode opname-knop om te beginnen en klik je nog eens, dan stopt het.

Er verschijnt vervolgens een preview van de video en door op de ‘Edit’-knop te drukken, kun je het gifje nog aanpassen. Zo kun je precies het gedeelte selecteren dat je op wou nemen, kies je de grootte en bepaal je hoe het gifje moet herhalen.

Download de app

Bij de app kun je inloggen, zodat je gifjes direct kunt delen op de website van Giphy. Je kunt er echter ook voor kiezen om de bewegende afbeeldingen gewoon te downloaden om ze op je eigen manier te gebruiken. De app is gratis te downloaden en te gebruiken.

GIPHY Capture. The GIF Maker

Giphy, Inc.

Gratis via App Store

GIPHY Capture. The GIF Maker
GIPHY Capture. The GIF Maker
GIPHY Capture. The GIF Maker
GIPHY Capture. The GIF Maker
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu