De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Giphy brengt gifjes-toetsenbord uit voor iOS

Rutger Otto
3 mei 2016, 16:40
2 min leestijd
Giphy brengt gifjes-toetsenbord uit voor iOS

De populaire gifjes-verzamelaar Giphy heeft nu een eigen toetsenbord uitgebracht. Zo verstuur je nog sneller de beste gifjes.

Lees verder na de advertentie.

Giphy Keys

Ben je op zoek naar bewegende plaatjes om bij een tweet te voegen of via een chatprogramma te versturen, dan kom je waarschijnlijk snel bij Giphy uit. Deze website is inmiddels één van de grootste verzamelplekken op het web als het om gifjes gaat. Zo is de dienst tegenwoordig ingebakken in Telegram en Twitter en is Giphy te vinden via Facebook Messenger. Nu heeft Giphy zijn eigen toetsenbord.

Het Giphy Keys-toetsenbord is gratis te downloaden in de App Store. Na het downloaden moet je de iPhone nog wel even toestemming geven om het toetsenbord te gebruiken, daarna kun je aan de slag.

GIPHY Keys (to Success)

Toetsenbord met gifjes

Je roept het toetsenbord via het wereldbolletje in je bestaande keyboard op. Giphy Keys is donker vormgegeven, je kunt er gewoon mee typen, maar de bovenste balk is gereserveerd voor gifjes. Via de icoontjes navigeer je door de functies. Zo zoek je handmatig naar gifs via de loep, doorzoek je categorieën met de ufo en bekijk je afbeeldingen voor een bepaalde situatie (zoals ‘hallo’ of ‘ja zeggen’) door op de smiley te tikken.

Helaas kun je gifs niet direct versturen door er op te tikken. Je dient ze eerste te kopiëren en daarna in het tekstvak te plaatsen. Daarmee is Giphy Keys misschien iets omslachtiger dan je bijvoorbeeld in Telegram gewend bent, maar voor apps die de ondersteuning nog niet hebben, is het een uitkomst.

Giphy Keys downloaden

Daarna biedt het toetsenbord enkele handige extra’s. Zo kun je favorieten bewaren, die je altijd met een druk op de knop kan terugvinden. Dat is fijn als je vaak dezelfde gif gebruikt. Verder zijn de functies van het pool-balletje erg leuk. Daarmee kun je bijvoorbeeld een vraag stellen die met ja of nee beantwoord moet worden, waarna een gifje hem beantwoord. Ook kun je zo het weerbericht van een bepaalde locatie in gif-vorm delen (met temperatuur in Fahrenheit helaas).

Giphy Keys is heel simpel in gebruik met kleine previews van de gifjes. De app download je hieronder gratis uit de App Store. Zorg dat je iOS 8 of nieuwer hebt geïnstalleerd.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu