De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Gigit: maak je eigen concertarchief met deze Untapped voor livemuziek

Lars Paijmans
4 juli 2019, 10:03
2 min leestijd
Gigit: maak je eigen concertarchief met deze Untapped voor livemuziek
Gigit! Concerten & Festivals

Gigit! Concerten & Festivals

Gratis

Reviewscore

8

Muziek- en concertliefhebbers opgelet: met Gigit is er eindelijk een app waarin je een compleet overzicht kunt maken van alle artiesten die je live hebt gezien. De Nederlandse app is vanaf vandaag beschikbaar.

Maak je eigen concertarchief met Gigit

Met Untapped voor speciaalbier, Runkeeper en Strava voor je hardloopsessies en Goodreads voor je boekencollectie hadden de makers van Gigit genoeg voorbeelden van apps die het je makkelijk maken om een archief aan te leggen.

De app maakt het dan ook net zo gemakkelijk als de namen hierboven om concerten waar je bij aanwezig was te registreren en te beoordelen. Zo vul je naast de naam van de artiest ook de datum van het concert in en de concertzaal waar de show plaatsvond.

Daarna geef je een beoordeling tussen de één en de vijf, een review in één woord en een optionele beschrijving. Tot slot voeg je een foto toe om je registratie te voltooien. Zo ontstaat er binnen de kortste keren een mooi archief (of Liveline) van alle shows die je gezien hebt. In het ‘Liveline’ tabblad van de app zie je zo met grote kaarten een chronologisch overzicht van je concertgeschiedenis.

Hoewel Gigit pas vandaag verschijnt, betekent dit gelukkig niet dat alle concerten die je voor de release van de app hebt gezien niet meer kunt toevoegen. Met terugwerkende kracht kun je alles toevoegen waar je vroeger bij aanwezig was. Graaf dus even in je geheugen (of duik in je mailbox op zoek naar oude tickets) en maak je complete concert-historie compleet.

Voeg je vrienden toe aan Gigit

Gigit doet precies wat je van een dergelijke app verwacht en ziet er ook nog eens stijlvol uit. Als leuke extra kun je ook andere gebruikers volgen, om zo elkaars beoordelingen in de gaten te houden. Het enige nadeel is dat je zelf op zoek moet naar de datum die bij een concert hoort. In een ideale situatie zou je de naam van een band invullen en de concertzaal, waarna Gigit automatisch de bijbehorende datum toont. Laten we hopen dat een dergelijke functie met een toekomstige update nog toegevoegd kan worden.

Ondanks dat is Gigit een app waar concertliefhebbers (zoals ondergetekende) al lange tijd naar op zoek was. In een tijd waarin fysieke concertkaartjes steeds zeldzamer worden, is het mooi dat er nu een toegankelijke digitale manier is om al je concerten te bewaren, beoordelen en later nog eens door te bladeren. Gigit is vanaf vandaag gratis beschikbaar voor iOS en komt later ook naar Android.

Gigit! Concerten & Festivals

Gigit! Live music archive

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu