Pokémon GO met spoken: Ghostbusters World nu te spelen
Erwin Vogelaar

Ghostbusters World is nu gratis te downloaden in de App Store. De game is vergelijkbaar met Pokémon GO, maar dan vol spoken.

Ghostbusters World: Pokémon GO met spoken

Terwijl we nog steeds wachten op Harry Potter: Wizards Unite van Pokémon GO-maker Niantic, kun je nu aan de slag in de wereld van Ghostbusters. Dus trek een overall aan, plaats die proton pack op je rug en kijk uit voor al dat groene slijm.

Met Ghostbusters World stap je met je iPhone de echte wereld in. Hier zijn namelijk allerlei spoken te vinden die je moet verslaan. Dat doe je door ze eerst te verzwakken en daarna te vangen. Daarvoor houd je de spoken vast met een straal en beweeg je ze richting een geplaatste val. Ondertussen moet je oppassen voor aanvallen.

Via portalen in de wereld kun je naar de spookdimensie. Daar werkt je proton pack niet, dus moet je vechten met je verzamelde en getrainde spoken. Dat werkt als een turn based gevecht, waarin de wezens om de beurt een actie doen. Je kiest in deze gevechten voor normale of speciale aanvallen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Uitgebreid

De game is behoorlijk uitgebreid. Niet alleen zijn er een hoop spoken te verzamelen, maar er is ook een verhaal dat verteld wordt als een comic. Er zijn verder verschillende wapens en andere upgrades te koop, je kunt tegen elkaar vechten met je verzamelde spoken en nog veel meer. Veel acties in de game kosten tijd, maar natuurlijk kun je geld besteden om niet te hoeven wachten.

De game zit verder vol herkenbare elementen uit de films. Zo keren alle bekende personages uit de originele trilogie terug en blaast de bekende soundtrack uit je iPhone (I ain’t afraid of no ghost!).

Check ook onze game-tips van september en houd iPhoned in de gaten voor meer gametips later deze maand.

Ghostbusters World

Four Thirty Three

8,6 (52 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.