Voeg simpel en snel herinneringen toe met deze app voor Mac

24 juni 2015, 12:37
2 min leestijd
Voeg simpel en snel herinneringen toe met deze app voor Mac
Gestimer (Legacy)

Gestimer (Legacy)

€ 7,99

Reviewscore

8

De app Gestimer voor de Mac doet één ding: het laat je herinneringen toevoegen. Maar het werkt op zo’n fijne manier dat dit meteen één van onze favoriete herinneringen-apps is geworden.

Lees verder na de advertentie.

Vaak zijn de meest simpele app het meest doeltreffend. Waarom zou je een heel programma moeten hebben om herinneringen toe te voegen als de app simpelweg ook alleen in de menubalk bovenin het scherm kan afspelen? Dat is namelijk precies wat Gestimer doet.

Zo werkt Gestimer

De Mac-app kost 2,99 euro en is na downloaden en installeren te herkennen aan het klok-icoontje in de menubalk (niet te verwarren met Time Machine van Apple). Klik op het icoon en sleep hem omlaag om een timer in te stellen. Hoe verder je naar beneden sleept, hoe langer het duurt voordat je eraan herinnerd wordt. Een teller die meebeweegt toont de tijd die je hebt ingesteld.

Laat je de muis los, dan staat de timer. Je kunt de herinnering nu een titel geven (zodat je straks nog weet waar het over gaat) en als je wil kun je nog een beschrijving toevoegen.

Klik je op het Gestimer-icoon in de menubalk, dan kun je altijd direct checken welke herinneringen er lopen. Deze worden onder elkaar getoond. Ook staan afgelopen herinneringen nog even in beeld, mocht je de notificatie toch gemist hebben. Handig is ook dat de app live aftelt naar je herinnering, zodat je niet alleen ziet hoe laat de notificatie komt, maar ook hoe lang dat nog in uren en minuten duurt.

Gestimer - For those little reminders during the day

Gestimer downloaden

Gestimer is een perfecte app voor als je gedurende de dag even snel iets voor later op de dag moet noteren. De app is niet heel uitgebreid en dus kun je geen dingen inplannen voor de rest van de week. Voor de snelle krabbel is Gestimer echter perfect. De app kost 2,99 euro in de Mac App Store. Voor de installatie is 3,4MB aan vrije opslagruimte nodig en moet je minimaal OSX 10.10 draaien.

Gestimer (Legacy)

Tuan Anh Nguyen

€ 7,99 via App Store

Gestimer (Legacy)
Gestimer (Legacy)
Gestimer (Legacy)
Gestimer (Legacy)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu