Gesproken navigatie op de fiets via de Co-Rider app op je iPhone
Redactie

De applicatie Co-Rider bestaat al langer, maar is nu voorzien van een update met de mogelijkheid om van gesproken navigatie gebruik te maken. Tijdens je fietstocht krijg je dus gesproken instructies te horen net zoals in de auto mogelijk is.

Nederlandstalig gesproken

co-rider-appDe app Co-Rider geeft gesproken instructies in de Nederlandse taal. Zo krijg je bijvoorbeeld bochten te horen net als de volgende afslag en de weg. Mocht je tijdens je fietsroute afwijken van de geplande route, dan zal de app automatisch een nieuwe route naar de plaats van bestemming berekenen. Overigens gelden de instructies alleen voor beschikbare fietswegen en worden ongeschikte wegen uiteraard vermeden. De applicatie is in meerdere plaatsen aan een test onderworpen, zoals in Utrecht en Haarlem.

Bestemming selecteren

Met de app Co-Rider op je iPhone is het heel eenvoudig om een bestemming te selecteren. De app is handig omdat je tijdens het fietsen niet steeds naar je beeldscherm hoeft te kijken, maar gewoon naar de instructies kunt luisteren. Het principe van gesproken navigatie op de fiets komt dus overeen met het gebruiken van navigatieapparatuur in de auto. Overigens wordt er voor de routenavigatie gebruik gemaakt van de OpenStreetMap-kaarten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.