Gepensioneerde leraar maakt spel voor iPhone

Redactie
30 april 2010, 16:23
1 min leestijd
Gepensioneerde leraar maakt spel voor iPhone

Veel mensen vinden dat de nieuwe technologie meer voor de wat jongere mensen in de samenleving is weggelegd, spelletjes en het spelen van games horen volgens vele al helemaal thuis bij jonge en frisse mensen. Maar François van Tornhout bewijst het tegendeel, met de leeftijd van 65 en een bijna kaal hoofd heeft hij een spel voor de iPhone bedacht. Het spelletje heet Linguiz en is gemaakt voor jongeren én volwassenen.

Taal

In het spel van de gepensioneerde leraar kom je geen wapens of een racebaan tegen, het is namelijk een taalspel. van Tornhout heeft het spel niet zelf geschreven, maar het idee wel bedacht en de oefeningen gemaakt. Hij kwam op het idee voor een taalspel door zijn kleinkinderen en de keuze voor de iPhone is ook mede mogelijk gemaakt door zijn kleinkinderen.

Linguiz

Zoals eerder verteld is het een taalspelletje. De bedoeling is dat je de juiste letters kiest voor op de plaats van de puntjes. Verschillende thema’s komen aan bod, denk aan -dt, I of Y en dd. Je kan het niveau veranderen en ook je fouten inzien. De applicatie ziet er strak uit, niet iets voor opa’s!

Bron: ZDnet

Lees verder na de advertentie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's